top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-troepen arresteerden 89 gezochte personen, van wie 68 Hamas-agentenTroepen van de IDF, de Shin Bet opereerden vrijdagavond in veel centra in Judea en Samaria en de Bekaa en Vallei om terrorisme tegen te gaan, en arresteerden 89 gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten. 68 van hen zijn actief in de terroristische organisatie Hamas.


De strijdkrachten vernietigden het huis van de terrorist Maher Saleh Musa Shalon, die donderdagavond de schietpartij uitvoerde op Almog Junction, waarbij wijlen Ilan Ganels werd vermoord, in het vluchtelingenkamp Aqebat Jaber. Tijdens de operatie gooiden verschillende verdachten stenen naar de strijdkrachten, en verbrandden banden in het gebied, de strijders reageerden door op de verdachten te schieten. In het dorp Kosara in Samaria hebben de strijdkrachten een draaibank gevonden en in beslag genomen, die gebruikt werd voor de productie van wapens en wapenonderdelen.


De draaibank. Foto IDF woordvoerder


Bovendien hebben IDF-soldaten tijdens een uitgebreide operatie tegen Hamas-agenten in het dorp Arora tientallen Hamas-agenten ondervraagd en gearresteerd, waaronder prominente en naaste familieleden van Saleh Arori, een hooggeplaatst lid van de terreurorganisatie Hamas in Judea en Samaria.


Het huis van Arori diende als hoofdkwartier voor de Shin Bet en de IDF tijdens de operatie waarbij de activisten werden gearresteerd en ondervraagd. Onder de gearresteerde activisten waren Ebrahim Suleiman, een inwoner van Arora, een prominente en gevangengenomen voormalige Hamas-agent, de neef van Saleh Aruri, en Tisir Hachiv, een hooggeplaatste en gevangengenomen voormalige Hamas-agent, de neef van Saleh Aruri.


Tot nu toe zijn er sinds het begin van de oorlog 670 gezochte personen gearresteerd in de Divisie Judea en Samaria en de Divisie Bekaa en Valleien, waarvan ruim 450 banden hebben met de terroristische organisatie Hamas.
282 weergaven1 opmerking

1 Comment


Roni Stoker
Roni Stoker
Oct 21, 2023

Ze konden een groot deel van ze beter opruimen. Opgeruimd staat netjes!

Like
bottom of page