top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF versie van inval in Balata vluchtelingenkamp waar 3 Palestijnen werden gedood


Foto IDF-woordvoerder


Hieronder volgt de IDF versie van de inval in vluchtelingenkamp Balata waar drie Palestijnen in een vuurgevecht omkwamen een grote hoeveelheden wapens en explosieven werden gevonden.


IDF: IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie voerden antiterreur activiteiten uit in Judea en Samaria. Na inlichtingen van ISA voerden de IDF en de Israëlische grenspolitie terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in het Balata-kamp.


De soldaten arresteerden drie gezochte personen die verdacht werden van betrokkenheid bij terroristische activiteiten en namen drie M-16-geweren, munitie, militair materieel en wapenonderdelen in beslag.


Foto IDF-woordvoerder


Verder vonden de strijdkrachten in een van de woningen een fabriek voor het maken van explosieven met daarin tientallen kilo's explosieven bestemd voor het plegen van aanslagen. De productielocatie werd door de strijdkrachten tot ontploffing gebracht.


Foto IDF-woordvoerder


Tijdens de activiteit in het kamp schoten gewapende verdachten met scherp op de soldaten, die terugschoten. Twee aanvallers werden geneutraliseerd. Ze hadden twee M-16-geweren in hun bezit. Daarnaast slingerden verdachten stenen en explosieven naar de militairen. Gewapende verdachten schoten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur. Treffers werden geïdentificeerd.


Foto IDF-woordvoerder


IDF, ISA, Israel Police en Israel Border Police arresteerden drie gezochte verdachten in de stad Jenin. Tijdens de activiteit gooiden verdachten een explosief en schoten op de soldaten, die reageerden met scherp vuur. De soldaten namen ook militair materieel in beslag.


Foto IDF-woordvoerder


Terwijl de strijdkrachten de stad verlieten, slingerden verdachten explosieven naar de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur waarbij een Palestijn werd gedood. Bovendien schoten de troepen op een gewapende verdachte die in het gebied werd geïdentificeerd. Er is een treffer vastgesteld.


De soldaten arresteerden zeven gezochte verdachten in de steden Abu Dis, Al-Eizariya, Bani Naim, Qilqis, Dura en in de kampen 'Ayda en Aqabat Jabr.


Terwijl de troepen de stad Abu Dis verlieten, slingerden verdachten explosieven en stenen naar de soldaten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. Tijdens de activiteit in de stad Qilqis werd een aantal granaten in beslag genomen.


De verdachten zijn overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.
240 weergaven2 opmerkingen

2件のコメント


HansLa23+
2023年5月22日

Dit in schril contrast met de minimale berichten op Teletekst NL . Net geen manipulatie maar wel een half verhaal voor de “ zie je wel Israël is de agressor” achterban

いいね!
Joop Soesan
Joop Soesan
2023年5月22日
返信先

En mijn bericht is van het persbericht van de IDF

いいね!
bottom of page