top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF voerde terreur bestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en arresteerden 17 verdachten


Foto IDF-woordvoerder


IDF, ISA en de Israëlische grenspolitie voerden terrorismebestrijdingsactiviteiten uit in Judea en Samaria en arresteerden in totaal 17 terreurverdachten en namen daarnaast wapens en munitie in beslag.


De troepen arresteerden een gezochte verdachte in de stad Qabatiya. Tijdens de activiteit openden aanvallers het vuur op IDF-soldaten vanuit een voertuig. De soldaten reageerden met scherp vuur op de twee aanvallers en doodden hen.

De soldaten hebben een M-16-geweer en een pistool in het bezit van de aanvallers gevonden en in beslag genomen. Verder zijn in de omgeving geweerschoten gehoord en hebben verdachten explosieven naar de strijdkrachten geslingerd. Tijdens de activiteit in de stad Tulkarm werd een gezochte verdachte aangehouden en schoten gewapende schutters op de strijdkrachten, die reageerden met scherp vuur.


Foto IDF-woordvoerder


De strijdkrachten opereerden ook in de steden Osarin, Urif, Beitut en Huwara en arresteerden 10 verdachten. Tijdens de activiteit in de stad Urif werd een groot aantal wapens gevonden en in beslag genomen. In de stad Beitut gooiden verdachten stenen naar de strijdkrachten. IDF-soldaten hebben een jachtgeweer en munitie gevonden en in beslag genomen in de stad Hebron.


Foto IDF-woordvoerder


IDF-soldaten arresteerden drie gezochte verdachten in de stad Bethlehem en de steden Surif en Sa'ir.


Tijdens de activiteiten in de steden Halhul, Sa'ir, Beit Ummar en de stad Bethlehem gooiden verdachten stenen, glazen flessen en blokken, en vuurden vuurwerk af naar de strijdkrachten, die reageerden met middelen om de oproer te verspreiden. Daarnaast opereerden de troepen in de steden Tubas en Aqabat Jaber en arresteerden twee gezochte verdachten. Tijdens de activiteit in de stad Tubas schoten gewapende schutters op de troepen, die reageerden met scherp vuur.De gearresteerde verdachten werden overgedragen aan veiligheidstroepen voor verder verhoor.
78 weergaven1 opmerking

1 Comment


Joost Goudeket
May 10, 2023

Tja, met diplomaten van het met Israël in “vrede” verkerende Jordanië die betrapt worden tijdens het smokkelen van HONDERDEN wapens is het dweilen met de kraan open.

Like
bottom of page