top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF voert een gerichte operatie in het Shifa ziekenhuis uit om terroristen weg te krijgenFoto IDF woordvoerder


Op basis van inlichtingeninformatie en een operationele noodzaak voeren IDF-troepen op dit moment een precieze en gerichte operatie uit tegen Hamas in een specifiek gebied in het Shifa-ziekenhuis.


De IDF voert een grondoperatie uit in Gaza om Hamas te verslaan en onze gijzelaars te redden. Israël is in oorlog met Hamas, niet met de burgers in Gaza.


De operatie is gebaseerd op inlichtingeninformatie en een operationele behoefte. De operatie is niet bedoeld om de patiënten, het medisch personeel en de burgers die in het ziekenhuis verblijven schade toe te brengen. het ziekenhuis.


Foto IDF woordvoerder

De operatie werd voorafgegaan door een poging om het ziekenhuis te evacueren van de zieken en daklozen en er werd zelfs een speciale doorgang geopend. De ziekenhuisdirectie werd vooraf geïnformeerd over de toegang tot het complex. Bij de voortzetting van de operatie zullen naar verwachting couveuses, medische apparatuur en babyvoeding naar het ziekenhuis worden overgebracht.


Tot de IDF-strijdkrachten behoren medische teams en Arabisch sprekenden, die een specifieke training hebben gevolgd om zich voor te bereiden op deze complexe en gevoelige omgeving, met de bedoeling dat er geen schade wordt toegebracht aan de burgers die door Hamas als menselijk schild worden gebruikt.


Foto IDF woordvoerder


De afgelopen weken heeft de IDF keer op keer publiekelijk gewaarschuwd dat het voortdurende militaire gebruik van het Shifa-ziekenhuis door Hamas de beschermde status onder het internationaal recht in gevaar brengt, en voldoende tijd heeft gegeven om dit onwettige misbruik van het ziekenhuis te stoppen. Gisteren heeft de IDF de relevante autoriteiten in Gaza nogmaals laten weten dat alle militaire activiteiten in het ziekenhuis binnen twaalf uur moeten stoppen. Helaas gebeurde dat niet.De IDF heeft ook grootschalige evacuaties van het ziekenhuis gefaciliteerd en een regelmatige dialoog met de ziekenhuisautoriteiten onderhouden.

344 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page