top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF vond operationeel handboek voor Hamas terroristen, plannen, gecodeerde telefoons en meer


Handboek voor Hamas terroristen. Foto IDF woordvoerder


Operationeel handboek voor Hamas-terroristen, operationele plannen, gecodeerde telefoons, communicatiekanalen en gecodeerde nummers van Hamas, dit alles en meer is gevonden.


Tot nu toe zijn honderden documenten en materialen verzameld door de Document Collection and Technological Gathering Division van het Directoraat Inlichtingen en de Yahalom Combat Engineering Unit, waaronder mobiele telefoons, communicatieapparatuur, camera’s en tientallen inlichtingenrapporten die op grote schaal zijn verspreid onder de terroristen


Foto IDF woordvoerder


Vanaf zaterdagochtend hebben reservisten soldaten van Eenheid 8200 een taskforce samengesteld om het brede scala aan voorwerpen die bij de terroristen zijn verzameld, te onderzoeken, analyseren en onderzoeken. De items, waaronder apparatuur, documenten, telefoons en certificaten, werden onderzocht en vernietigd door de Yahalom-eenheid.


Foto IDF woordvoerder


Onder de verzamelde documenten bevonden zich gedetailleerde aanvalsbevelen tegen gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook, die de plannen van Hamas voor een terroristische aanval en wreedheden tegen zowel burgers als soldaten illustreren.


Foto IDF woordvoerder


Bovendien werden een pamflet en een overzicht van de gevechtsdoctrine gevonden die werd gebruikt door de Hamas-troepen die de terreuraanval uitvoerden. De documenten bevatten coördinatieacties, aanvalsfasen en codewoorden. Eén sectie beschrijft de behandeling en ontvoering van burgers uit gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook.

Soldaten van het 202e bataljon hebben het lichaam van een Hamas-terrorist in Israël gelokaliseerd met een gedetailleerd plan voor een terroristische aanval op Kibbutz Alumim, een verder bewijs van de gruwelijke bedoelingen van de terroristische organisatie Hamas tegen Israëlische burgers.


De afdeling Documentverzameling en Technologische Verzameling van het Directoraat Inlichtingen leidt het onderzoek naar Hamas-voorwerpen die tijdens de oorlog zijn verzameld. Explosief materiaal wordt gescheiden van documenten en andere gevoelige materialen, die vervolgens worden overgedragen voor verwerking door de afdeling Documentverzameling en Technologische Verzameling.


Foto IDF woordvoerder


De materialen worden gesorteerd, gecatalogiseerd, vertaald en gedistribueerd naar alle inlichtingen-, verzamel- en veldeenheden van het Directoraat Inlichtingen.


De eenheid bestaat uit zowel regulier als reservepersoneel, dat tot doel heeft kritieke informatie te extraheren uit items die door de veiligheidstroepen in gevechtsgebieden zijn gelokaliseerd. De eenheid voert de informatie vervolgens in de inlichtingendatabases in.

Aan het begin van de oorlog namen speciale troepen van de Yahalom-eenheid deel aan pogingen om gevechtsuitrusting te identificeren in gemeenschappen in de buurt van de Gazastrook, die gevuld waren met explosieven, granaten, wapens, mijnen en meer.


Foto IDF woordvoerder


Voordat de zoek- en verwijderingseenheden het gebied konden betreden, moest worden vastgesteld dat het veilig was. IDF-reguliere dienst- en reservesoldaten van de Yahalom-eenheid opereerden in alle nabijgelegen gemeenschappen om explosieven te lokaliseren en te verwijderen.


Foto IDF woordvoerder


Alle in het veld verzamelde voorwerpen worden verzameld en onderzocht door soldaten van de Yahalom-eenheid in het veld.


Foto IDF woordvoerder


De soldaten scheidden explosieven en apparatuur die in het gebied werden gevonden en overhandigden het materiaal aan vertegenwoordigers van het inlichtingendirectoraat in het veld, inclusief telefoons en communicatieapparatuur. Deze items werden grondig behandeld door experts op het gebied van bomopruiming en werden overgebracht voor verder onderzoek.


Foto IDF woordvoerder


De operationele eenheid van het Engineering Corps is dag en nacht actief om Israëlische burgers te beschermen en zal een rol blijven spelen in de voortdurende oorlogsinspanningen.

382 weergaven1 opmerking
bottom of page