top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF: we hebben 1 jaar geleden Iraanse drone met wapens voor Hamas neergeschoten


De commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde, generaal Hossein Salami, links, en de commandant van de lucht- en ruimtevaartafdeling van de Garde, generaal Amir Ali Hajizadeh, tijdens de onthulling van een nieuwe drone genaamd 'Gaza' op een geheime locatie in Iran Screenshot YouTube


De IDF heeft zondagavond bekend gemaakt dat In maart 2021 het Iraanse regime twee drone's lanceerde in de richting van Israëlisch grondgebied. De drone's werden met succes onderschept door een F-35i "Adir" vliegtuig van de Israëlische luchtmacht. Dit was de eerste operationele onderschepping van een UAV door een F-35i-vliegtuig ter wereld.


De onderschepping van de UAV's werd uitgevoerd voordat ze het Israëlische luchtruim binnengingen, in overleg met de buurlanden. De UAV's werden tijdens hun vlucht gedetecteerd en gevolgd door grondcontrole-eenheden.


Defensiebronnen gaan ervan uit dat dit een poging van de Iraniërs was om wapens Gaza binnen te smokkelen.Iran heeft zijn dronevloot de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, hoewel zijn capaciteiten nog steeds ver achterblijven bij die van Israël.


De timing van de aankondiging van het leger op zondag, heeft mogelijk te maken met de gesprekken over een Iran deal die in de laatste fase zouden zijn.

104 weergaven0 opmerkingen
bottom of page