top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-woordvoerder Admiraal Daniel Hagari: "militairen mogelijk omgekomen door explosief op pad pantservoertuig"

Screenshot YouTube


Goedenavond, dit is een moeilijke avond,

Vanavond brachten we het moeilijkste nieuws aan de families van acht IDF-soldaten die tijdens de actie in Gaza zijn gesneuveld.


Kapitein Wassem Mahmoud, plaatsvervangend compagniescommandant, en zeven van zijn soldaten vielen zaterdagochtend vroeg tijdens een operatie in Tel al-Sultan in Rafah. In de vroege ochtend, toen de operatie in het noordwestelijke deel van het gebied was voltooid, trokken infanterie-, pantser- en technische troepen van de 401e Brigade het gebied binnen in konvooien van gepantserde gevechtsvoertuigen om zichzelf in de contactlijnen te positioneren.


Volgens de informatie die we tot nu toe hebben, heeft zich een krachtige explosie voorgedaan in een van de technische voertuigen in het konvooi, schijnbaar veroorzaakt door een explosief dat in het gebied is geplaatst of als gevolg van antitankraketvuur. In het pantservoertuig bevonden zich de acht soldaten die omkwamen.

Namer armored personnel carrier. Foto IDF woordvoerder


Na dit moeilijke incident zal een team van experts van het Ministerie van Defensie en de IDF het gepantserde voertuig en alle details van het incident onderzoeken totdat we tot bevindingen komen.


IDF-vertegenwoordigers brachten het harde nieuws aan de families en staan ​​hen momenteel bij in deze moeilijke tijd.


Nadat we de officiële mededelingen aan de nabestaanden hebben bezorgd, zullen we toestaan ​​dat de namen van de extra gesneuvelde soldaten worden gepubliceerd. We zijn ons bewust van het feit dat er accounts op sociale media zijn die namen publiceren voordat deze officieel zijn bevestigd door de IDF-woordvoerder. Ik vraag u in deze moeilijke tijd om de eer van de gevallenen te behouden en geen namen te publiceren totdat hierover een officiële aankondiging is gedaan. Respecteer alstublieft de nabestaanden, onze eerste verplichting in de IDF is jegens hen, en wij zullen niet van dit principe afwijken.


IDF-troepen boeken vooruitgang bij de nederlaag van de militaire vleugel van Hamas, waarbij de nadruk ligt op het ontmantelen van de capaciteiten van de Rafah Brigade. De troepen op de grond elimineren elke dag vele terroristen in de strijd, vernietigen wapens, lanceerinrichtingen en raketten en voorkomen zo het vermogen van Hamas om weer in actie te komen tegen de burgers van de staat Israël, zoals op 7 oktober gebeurde.


Vandaag ontvingen we een extra pijnlijke herinnering aan de prijs van oorlog en dat achter de verworvenheden van de oorlog moedige soldaten en helden staan, die bereid waren hun leven op te offeren voor de staat Israël, dat is het gemeenschappelijke huis voor ons allemaal – Joden. , Druzen, Bedoeïenen, Moslims en Christenen – allemaal burgers van Israël.

Onze harten, onze gedachten zijn bij de families in deze moeilijke tijd.


Een week geleden voerden wij, de IDF, de ISA en de Israëlische politie 'Yamam' (Nationale Counter-Terrorism Unit) Operatie 'Arnon' uit, we brachten Noa, Shlomi, Andrey en Almog terug naar huis. Ook vanavond vergeten we de honderdtwintig gijzelaars niet. Naast deze belangrijke prestatie moeten we eerlijk zeggen: we zullen niet iedereen op deze manier naar huis kunnen terugbrengen. We gaan door en zullen op alle mogelijke manieren blijven optreden om de voorwaarden te scheppen voor de terugkeer naar huis van alle gijzelaars zo snel mogelijk.


Van hieruit wil ik mij vanavond ook richten tot de inwoners van het noorden – aan de noordgrens voeren we gevechten zowel in defensieve als in offensieve vormen, terwijl de belangrijkste uitdaging er één blijft: de veilige terugkeer van de inwoners van het noorden naar hun land. huizen.


Deze week hebben we een hoge Hezbollah-functionaris geëlimineerd, Sami Taleb Abdullah, een van de centrale commandanten van Hezbollah in Zuid-Libanon, die jarenlang leiding gaf aan tientallen terreurdaden en raketbeschietingen tegen burgers van de staat Israël. Inclusief het raketvuur aan de vooravond van de Sjavoeot-vakantie richting Kfar Blum. Hij vormde een reële bedreiging voor de inwoners van het noorden en daarom hebben we hem geëlimineerd. Deze precieze doelgerichtheid is een uitdrukking van onze vastberadenheid om een ​​andere veiligheidsrealiteit in het noorden te creëren; om het te veranderen zodat de bewoners van het noorden veilig naar hun huizen kunnen terugkeren.


Als reactie op de eliminatie vuurde Hezbollah raketbeschietingen af ​​en blijft dit doen, en lanceert UAV's.


We slagen erin de meeste bedreigingen te onderscheppen, maar de verdediging is niet hermetisch. Wij doen er alles aan om het te optimaliseren en voortdurend te verbeteren.

Als gevolg van enkele lanceringen, dit is ook het seizoen, breken er op verschillende locaties branden uit. Strijdkrachten van de Israëlische brandweer- en reddingsdiensten arriveren in samenwerking met de IDF-troepen onmiddellijk in alle gebieden om de branden onder controle te krijgen en levensgevaar te voorkomen.


Veel bewoners werden uit hun huizen geëvacueerd, en nog veel meer betalen een hoge prijs in hun dagelijks leven. Inwoners van het noorden, ik weet dat jullie, naast de ondraaglijke realiteit die jullie ervaren, blijk geven van buitengewone veerkracht en kracht. Jouw veerkracht versterkt alle soldaten aan de noordgrens, inclusief veel reservisten die nachten en dagen doorbrengen in de verdediging en de aanval.


Wij beoordelen voortdurend de situatie en nemen beslissingen met discretie en verantwoordelijkheid.


We zijn vastbesloten en bereid om alles te doen wat nodig is om de veiligheidsrealiteit in het noorden te veranderen, en we zullen geen terugkeer toestaan ​​naar wat vóór 7 oktober was.

522 weergaven1 opmerking

1 Comment


Ton van Hagen
Jun 16

💔🙏

Like
bottom of page