top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF-woordvoerder admiraal Daniel Hagari's commentaar over de video met vijf gegijzelden meisjes en voortgaande acties in Gaza

Screenshot


Degenen die misschien vergeten zijn hoe wreed en barbaars Hamas is, kregen een huiveringwekkende herinnering toen ze de gruwelijke beelden zagen van onze meisjes die in gevangenschap werden vastgehouden. Die jonge meisjes moeten terug naar huis komen.


Ze moeten terug naar huis, naar hun families. We moeten er alles aan doen om onze cruciale missie te vervullen: het terugbrengen van al onze gijzelaars naar huis en het verzekeren van een blijvende nederlaag van Hamas. Wij gaan achter Hamas aan. We gaan onze gijzelaars vrijlaten van Hamas.


Hamas bevindt zich in Rafah, Hamas houdt onze gijzelaars vast in Rafah en daarom manoeuvreren onze troepen in Rafah. Dat doen we doelgericht en precies.


Nu wil ik u eraan herinneren dat het Israëlische leger veel ervaring heeft opgedaan met het uitvoeren van nauwkeurige operaties in complexe gebieden en gerichte aanvallen op Hamas, gebaseerd op nauwkeurige inlichtingen. De IDF heeft zich ertoe verbonden te opereren in overeenstemming met het internationaal recht en zal zich aan deze belofte blijven houden. We implementeren de lessen die zijn geleerd sinds Hamas deze oorlog op 7 oktober begon en verfijnen onze operaties zodat er minimale schade wordt toegebracht aan de burgers van Gaza waar Hamas zich achter verschuilt. Hamas-terroristen voeren oorlog terwijl ze zich in en onder burgergebieden in Rafah nestelen – Omdat Hamas wil dat burgers uit Gaza in het kruisvuur terechtkomen. Wij niet.


We beschermen de burgers van Gaza in Rafah tegen een beschermingslaag voor Hamas, door hen aan te moedigen tijdelijk te evacueren naar humanitaire gebieden, zoals we tot nu toe hebben gedaan met ongeveer 1 miljoen burgers in Rafah die zich aan de gevarenzone hebben weten te onttrekken. Uit het bolwerk van Hamas in Rafah. We botsen niet tegen Rafah, we gaan zorgvuldig en precies te werk. Tot nu toe hebben we tientallen Hamas-terroristen geëlimineerd, tientallen terreurtunnels blootgelegd en enorme hoeveelheden infrastructuur vernietigd, waaronder raketwerpers met daarin raketten die wachten om door Hamas op Israëlische huizen te worden gelanceerd.


We hebben onze plannen met de Verenigde Staten gedeeld, we hebben hun perspectieven gehoord, we hebben aandacht besteed aan hun geleerde lessen en we zullen deze productieve dialoog voortzetten. We blijven ook met hen samenwerken om hulp te bieden aan de bevolking van Gaza via de JLOTS, de tijdelijke drijvende pier. Het opvoeren van de hoeveelheid hulp die naar Gaza gaat, blijft onze prioriteit.


Israël heeft de toegang van een half miljoen ton humanitaire hulp naar Gaza gefaciliteerd, waaronder bijna 20.000 vrachtwagens met voedsel. Terwijl Hamas humanitaire grensovergangen heeft gebombardeerd, waterleidingen heeft beschadigd en hulp heeft gestolen van de bevolking van Gaza. Israël heeft nieuwe hulpovergangen geopend, de waterleidingen in Gaza gerepareerd en wegen geplaveid, zodat humanitaire hulp de bevolking van Gaza in nood bereikt.


Onze oorlog is niet tegen het volk van Gaza – onze oorlog is tegen Hamas.


Hamas begon deze oorlog op 7 oktober. Hamas kiest er nu voor om deze oorlog voort te zetten door te weigeren onze gijzelaars vrij te laten, Israël te blijven aanvallen en te beloven dit te zullen blijven doen zolang het kan.


Er worden mannen, vrouwen en meisjes door Hamas vastgehouden in een hel, over onze grens, in Gaza. Wij zullen niet stoppen met vechten voor hun vrijheid. We hebben de morele plicht om al onze gijzelaars naar huis te brengen. Elk fatsoenlijk land ter wereld zou hetzelfde doen.


810 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page