top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF workshop o.a. over de Iraanse dreiging


Foto IDF woordvoerder


Vandaag, dinsdag, en gisteren wordt de workshop gehouden ter afsluiting van de ontwerpfase voor het meerjarenprogramma "Malot" in het kamp "Dayan" (Galilot). De workshop wordt gehouden onder voorzitterschap van de stafchef, luitenant-kolonel Herzi Halevi, onder leiding van de divisie Planning en Bouw van de Multi-Armed Forces en met deelname van leden van het Generale Stafforum en andere hoge functionarissen.


Tijdens de workshop bespraken de commandanten de belangrijkste kwesties van de strijdkrachtenopbouw en de operatie van de IDF met het oog op de komende vijf en tien jaar, inclusief de reactie op de Iraanse dreiging, de multi-arena-uitdaging, het potentieel van precisiewapens, bescherming, versterking in de ruimte, het gebruik van geavanceerde technologieën op het slagveld en mensen.


Foto IDF woordvoerder


De resultaten van de workshop en de inzichten die daarbij zijn opgedaan, zullen de komende weken worden verwerkt ter voorbereiding op een speciale overzichtsdag die naar verwachting eind deze maand zal plaatsvinden, waarin de chef-staf de belangrijkste richtingen voor het meerjarenprogramma "Melots", dat aan het politieke niveau zal worden gepresenteerd en waarvan de uitvoering naar verwachting in 2024 zal beginnen.


Chef van de Generale Staf, LTG Herzi Halevi: “De bijeenkomst van vandaag is een voortzetting van het ontwerpproces dat we vorig jaar hebben gevolgd en dat is gebaseerd op de meerjarenplannen die eraan voorafgingen. In een uitdagende nationale publieke periode, waarin de IDF over alle grenzen moet opereren, is het meerjarenplan voor ons de Noordelijke Ster. De IDF is voortdurend bezig met haar competentie en bereidt zich tegelijkertijd voor op de uitdagingen van het komende decennium. Onze beslissingen van vandaag zullen van invloed zijn op de IDF van de toekomst."68 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page