top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IDF zal voor $ 3 miljard een derde squadron van "Adir" F-35-vliegtuigen aanschaffen


Foto IDF-woordvoerder


Minister van Defensie Yoav Gallant heeft de aanbeveling goedgekeurd die is voorgesteld door de IDF-chef van de generale staf, luitenant-generaal Herzi Halevi, de directeur-generaal van het Israëlische ministerie van defensie, generaal-majoor (res.) Eyal Zamir, en commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Tomer Bar, om een ​​derde F-35 squadron aan te schaffen voor de Israel Defense Forces (IDF).

Het Ministerie van Defensie gaat in totaal 25 F-35 vliegtuigen aanschaffen van de Amerikaanse overheid, die geproduceerd zullen worden door Lockheed Martin. Door deze overname wordt 's werelds meest geavanceerde stealth-vliegtuigvloot van de Israëlische luchtmacht uitgebreid tot 75 vliegtuigen.

Foto IDF-woordvoerder


Na goedkeuring door de minister van Defensie zal de IMOD-missie naar de VS een Official Letter of Request (LOR) afgeven aan het F-35 Lightning II Joint Program Office (JPO). Deze stap zal de goedkeuring en ondertekening van de transactie in de komende maanden vergemakkelijken.

De waarde van de deal is ongeveer $ 3 miljard, gefinancierd door Amerikaanse hulpfondsen. Als onderdeel van de oorspronkelijke overeenkomst tussen de regeringen hebben de vliegtuigfabrikant, Lockheed Martin, en de motorfabrikant, Pratt & Whitney, toegezegd de Israëlische defensie-industrie te betrekken bij de productie van verkochte vliegtuigonderdelen.

Deze nieuwe overeenkomst zorgt voor de voortzetting van de samenwerking tussen Amerikaanse bedrijven en de Israëlische defensie-industrie bij de productie van vliegtuigonderdelen.

Foto IDF-woordvoerder
107 weergaven1 opmerking

1 commentaire


HansLa23+
02 juil. 2023

Hard nodig !

J'aime
bottom of page