top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Iets minder besmettingen op zaterdag; stijging aantal enstige patiënten in ziekenhuizen in Israël


COVID-19 afdeling in de parkeergarage an het Rambam ziekenhuis Haifa. Screenshot YouTube


Op zaterdag waren er iets minder nieuwe besmettingen met het COVID-19 virus in Israël, maar lagen er meer ernstig zieke viruspatiënten in de ziekenhuizen, blijkt uit de vanmorgen bekend gemaakte cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.


Op zaterdag werden 83.772 mensen op het virus getest waarbij 3,83% positief werd getest, hetgeen betekend dat er 2.886 nieuwe patiënten zijn bijgekomen in het land waardoor het totaal aantal actieve viruspatiënten nu op 32.300 uitkomt.


Terwijl 38 besmette personen in een quarantainehotel zitten, liggen er 602 patiënten in de ziekenhuizen, met van hen 348 als zijnde ernstig ziek, en 71 in kritieke toestand met 52 van hen aan beademingsapparatuur aangesloten.


Het dodental blijft stijgen en staat nu op 6.535.


Vandaag zijn er nieuwe restricties in Israël ingegaan waarbij toegang tot evenementen, restaurants, sportscholen en meer, het Groene Paspoort moet worden getoond. Niet-gevaccineerden moeten een negatieve test kunnen overleggen die van vanaf vandaag zelf moet worden betaald.


Inmiddels wordt er gesproken of het land in lockdown gaat bij het begin van de 3-weekse periode van Joodse feestdagen die op 6 september begint met Rosh HaShana, het Joodse Nieuwjaar.

106 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page