top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IIA investeert NIS 113 miljoen in de oprichting van een onderzoekscentrum voor bio-apparatenAls onderdeel van het National Bio-Convergence Program heeft de Israel Innovation Authority een aanbesteding van NIS 113 miljoen (€ 28 miljoen) aangekondigd voor de oprichting van een centrum dat onderzoeks- en ontwikkelingsinfrastructuur zal bieden voor bio-apparaten op basis van bio-chips.


De aanbesteding is gericht op bedrijven die zich toeleggen op het ontwikkelen van essentiële service-infrastructuur voor bedrijven die bio-apparaten ontwikkelen, zoals omgevingsdiagnostische sensoren, slimme implantaten voor behandeling en diagnostiek, lab-on-chip en organ-on-chip technologieën.


Bio-convergentie vertegenwoordigt de integratie van biologie en levenswetenschappen met technische en softwaretechnologieën. Dit snel groeiende veld is enorm veelbelovend in verschillende sectoren, waaronder geneeskunde, milieu, klimaat, energie, landbouw, voedsel, veiligheid, om er maar een paar te noemen. Verwacht wordt dat bio-convergentie de komende jaren de ontwikkeling en productie in deze sectoren zal leiden.


"Het gebied van bio-convergentie heeft een groot potentieel om een groeimotor en een bron van diversificatie voor de Israëlische industrie te zijn", zegt Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority. "Als wereldleider op het gebied van technologie en innovatie is het van cruciaal belang dat Israël voorop blijft lopen in een constant veranderend technologisch landschap en temidden van hevige wereldwijde concurrentie. Deze aanbesteding is van groot belang, niet alleen wat betreft het substantiële budget, maar ook wat betreft het vermogen om deze sector te promoten. Uiteindelijk willen we een uniek en internationaal gerenommeerd centrum oprichten dat het Israëlische ecosysteem vooruit zal helpen en de opkomst van een nieuwe sector binnen de bloeiende hightechindustrie van het land zal bevorderen."


De doelstellingen van het nieuwe centrum zijn onder meer:

- Levering van geavanceerde R&D-diensten aan spelers in de industrie en onderzoekers die betrokken zijn bij de ontwikkeling van bio-apparaten met behulp van unieke apparatuur en knowhow.

- Het aanbieden van prototypeproductiediensten en mogelijkheden voor kleinschalige serieproductie.

- Het cultiveren van geavanceerde kennis en het bieden van toepasbare oplossingen die internationale concurrentiekracht mogelijk maken voor industriële bedrijven, onderzoeksinstellingen en andere entiteiten die actief zijn op het gebied van bio-convergentie.

- Training en ontwikkeling van menselijk kapitaal om geschoolde arbeidskrachten op te leiden die uitzonderlijke diensten kunnen leveren aan industriële bedrijven en onderzoeksinstellingen.


Israël beschikt over de ideale basis om uit te blinken op het gebied van bioconvergentie en een innovatieve, concurrerende industrie op te zetten die een hoog rendement zal genereren voor de lokale economie12. Het beschikt over een unieke combinatie van biotech met een sterke en gevestigde hightech-industrie. Het land heeft al een robuuste hightechsector, bekend om zijn software- en data-expertise, evenals leiderschap in engineering en exacte wetenschappen. Gekoppeld aan onderzoek van wereldklasse op het gebied van levenswetenschappen dat tijdens de Covid-19-pandemie een aanzienlijke impuls kreeg, als een toonaangevende factuur op het gebied van geneeskunde, met name op het gebied van data en informatica. In dit opzicht constateert de Israel Innovation Authority een substantiële leemte in de multidisciplinaire infrastructuur die de combinatie van biologie met engineering en software mogelijk maakt.


Biochips zijn revolutionaire microdevices die biologie, engineering en microtechnologie combineren. Deze miniatuurchips integreren meerdere laboratoriumfuncties op één enkel platform, waardoor een efficiënte analyse van biologische monsters met minimale volumes mogelijk wordt. Ze bieden nauwkeurige vloeistofcontrole en hebben gebieden zoals gezondheidszorg, diagnostiek en farmaceutisch onderzoek getransformeerd. Bedrijven die zich bezighouden met biodevices op basis van biochips hebben behoefte aan kennis in allerlei sectoren, wat erg kostbaar is en daarmee het ontwikkelproces belemmert.


Deze aanbesteding vertegenwoordigt daarom een cruciale stap in de richting van het vestigen van Israël als een wereldleider op het gebied van bio-convergentie. Geïnteresseerde bedrijven en organisaties worden aangemoedigd om hun financieringsverzoeken in te dienen bij de Israel Innovation Authority en bij te dragen aan de vooruitgang van deze transformerende industrie.

28 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page