top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Ik ben hier in de lucht, waak over je en hou van je"; gevechtspiloot verrast zijn broer in Gaza

Foto IDF woordvoerder


Na een maand vechten, zonder te weten hoe het met zijn broer C, die in Gaza vocht, ging, slaagde kapitein R., een gevechtshelikopterpiloot bij Squadron 190, erin om met zijn broer te in contact te komen en te praten.


"Wij zijn twee vechtende broers, mijn broer C is een reservist en een infanteriejager die al een maand in Khan Yunis zit. Ik zat op een vlucht en plotseling verwees een contactpersoon ons naar een incident in zijn divisie: terroristen vuurden een RPG af op een gebouw waar strijders waren gehuisvest. Ik wist dat mijn broer in de buurt was en mijn hart zonk mij in de schoenen. Ik had gedachten over waar hij was, maar ik probeerde er niet aan te denken om mijn concentratie niet te verliezen.Nadat het evenement voorbij was, nam ik contact op met zijn regiment. ‘Ik zoek C,’ zei ik. Zijn commandant hoorde dit en bracht hem de walkietalkie. We konden 40 seconden praten, maar toen werd ik voor iets anders geroepen.


Dit is hoe de stemmen van de connectie tussen R. en zijn broer worden gehoord: "Ik wilde overbrengen dat ik hier nu in de lucht ben om hier hulp te bieden. Ik waak over je en ik hou van je", zei de piloot tegen zijn broer . 'Laat moeder weten dat alles in orde is', antwoordde de broer. "Elke keer als ik een raket of kanon stuur, draag ik het op aan jou en je vrienden", besloot de piloot tegen N12News.


“In deze context spreken we altijd in de operationele en officiële taal van de IDF en alles wat we zeggen is in codenamen. Mijn broer hoorde me en zei: "R*** kun je het horen? Het is G!", om plotseling mijn voornaam aan de telefoon te horen, met de stem van mijn broertje, nadat we elkaar een maand niet hadden gesproken - het was spannend en geweldig. Ik ben gewend om drie maanden alleen maar operationele taal te horen en ineens mijn broertje waar ik voor zorgde. Alleen al het horen van zijn stem was de hele wereld, het hele bataljon hoorde hem en verheugde zich met ons. Mijn ouders vertelden me dat ze, toen ze de opname hoorden, midden op straat begonnen te huilen”, zegt piloot R opgewonden.

581 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page