top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Ik had geluk. Als de overkapping de inslag niet had gestopt, had deze fataal kunnen zijn"

Het "Lavi" -vliegtuig van de vliegschool Archieffoto: Roy Kor / IDF woordvoerder


Op 14 maart vertrok luitenant C voor een routinematige trainingsvlucht, waarvan hij het einde niet kon voorzien. Enkele ogenblikken voordat hij landde, raakte hij een zwerm ooievaars die de luifel van het vliegtuig vernielden. Hij handelde onmiddellijk volgens de instructies en lande veilig.


Niet lang voor het ongeval rondde Lt. C, een piloot in de vervolgopleiding, de pilotencursus af. De weg om operationeel piloot te worden is nog lang, maar de verwachting is dat dit ongeval hem de rest van zijn diensttijd zal vergezellen.


Tijdens een routinetrainingsvlucht kwam de structuur van het vliegtuig waarmee hij in een groep Hassidos vloog in botsing en raakte zijn vliegtuig beschadigd. Hij aarzelde niet en begon het incident te behandelen volgens de instructies van de vlieginstructeur die hem vergezelde, en volgens de algemeen aanvaarde praktijk.


Deze week ontving hij van de commandant van de luchtmacht het 'teken van registratie van verdienste'. Dit signaal wordt toegekend aan de bedienden die het vliegtuig bewaakten ten koste van hun leven en die lovenswaardige capaciteiten vertoonden.

Luitenant C neemt, in het bijzijn van zijn ouders, het certificaat in ontvangst Foto: Lisa Butorlin / IDF woordvoerder


Het ongeval vond plaats ten zuiden van de Ramon-krater, op de terugweg van een militaire trainingsvlucht. Op lage hoogte, vlakbij de landing, herkende de leider van de formatie de groep vogels en maakte een scherpe bocht om aan hen te ontsnappen. Luitenant C, die achter hem vloog, herkende de vogels ook, maar had geen tijd om eraan te ontsnappen. "Ik herkende ze kort voor de inslag en besefte dat ik niet zou kunnen ontwijken. Ik kantelde het vliegtuig iets naar links, sloot mijn ogen en toen hoorde ik een heel hard geluid van een inslag", beschrijft Lt. C. het ongeval.


Tijdens de impact raakte de kap van het vliegtuig beschadigd, maar de voorruit raakte niet verbrijzeld. De wind die de cockpit binnendrong maakte het moeilijk voor luitenant C om te horen, en de kracht van de klap sneed de communicatiekabel door waardoor hij de gidsen kon horen tot het moment van het ongeval. "Ik heb enorm veel geluk gehad. Als de overkapping de impact niet had tegengehouden, had dit fataal kunnen zijn. De scheuren die zich in de overkapping vormden maakten het moeilijk, maar slaagden erin mij bescherming te bieden tegen de wind en mij in staat te stellen te kijken naar wat er gebeurde om mij heen."


In absolute stilte begon hij de gebeurtenis te manipuleren en aan zijn gidsen en het controle hoofdkwartier verslag uit te brengen over zijn voortgang. "Alle zintuigen zijn aangescherpt en de dingen die ik tijdens de cursus heb geleerd, zijn tot op dit moment uitgevoerd. In de eerste 40 seconden voelde ik verwarring en shock, maar toen kwam ik tot bezinning, besefte ik waar ik was en besloot het te proberen om op de Ramon-basis te landen', herinnert hij zich. De twee instructeurs begonnen de jonge en vastberaden piloot naar de landing te begeleiden, waarbij de voorste instructeur de weg naar de landingsbaan wees en de instructeur in het achterste vliegtuig de veiligheid van de operaties controleerde. Aan het einde van het evenement landde het vliegtuig veilig op de basis. Daar stonden medische, reddings- en brandbestrijdingsteams stand-by op hem te wachten om onmiddellijke hulp te bieden bij elke ontwikkeling.

De beschadigde kap. Foto IDF woordvoerder


De luchtmacht was decennialang niet de enige in de lucht die naast zwermen vogels vloog. Het scenario van de ongelukken daarin is een ongebruikelijke gebeurtenis, maar wel één waar velen voor trainen. "Het is een bedreiging die we vaak tegenkomen tijdens de trekseizoenen van vogels. Ondanks de relatieve omvang is het grootste gevaar dat een vogel in de motor kruipt en deze uitschakelt", legt luitenant C. "Ik had het gevoel dat alles wat ik op de vliegschool en tijdens de training leerde, mij de principes gaf om de situatie op de beste manier te manipuleren."


Dit ongeval zal Lt. C vergezellen bij het voortzetten van zijn dienst als operationeel piloot bij de luchtmacht, en hij heeft er veel van geleerd. "Dit evenement zal mij vergezellen bij alles wat ik doe. Ik zal vooral het gevoel van onafhankelijkheid en het persoonlijke vermogen om een ​​uitdaging aan te gaan die je niet had verwacht aan te gaan met me meenemen. Dit zijn dingen die ons tijdens de trainingsperiode veel worden bijgebracht. en nu besefte ik hoeveel kracht het geeft om een ​​aantal stappen vooruit te kunnen kijken en dienovereenkomstig te kunnen reageren."

538 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page