top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

'Ik heb spullen voor je huis', laatste bericht van een vader aan zijn zoon voordat auto door een raket wordt geraakt

Matan Baranes, (R) en zijn omgekomen ouders Nir en Noa Baranes. Foto via Ynet


Matan, 18, de oudste zoon van het stel, rouwt om zijn ouders; 'Jullie hebben me zoveel geleerd dat ik vandaag sterk ben. Ik weet dat jullie trots op me zijn daarboven,' begint Ynet.


Nir Baranes, — die samen met zijn vrouw Noa omkwam toen hun auto direct werd geraakt door een Hezbollah-raketaanval op de Golanhoogten op dinsdag, stuurde zijn zoon kort voordat de auto werd geraakt een bericht. “Goed gedaan lieverd. We hebben wat spullen voor je appartement gekocht, neem ze mee van mama als je terugkomt.” Uren later schreef Matan aan zijn vader: “Papa, waar ben je?”


Het echtpaar, afkomstig uit Kibbutz Ortal, werd overleefd door de 18-jarige Matan en twee jongere kinderen. "Ik heb geen woorden om te beschrijven hoe gekwetst en verward ik ben. Ik heb het gevoel dat ze me niet genoeg hebben verteld. Ik kan dit niet geloven," schreef Matan in een bericht op zijn Instagram-account.

De door een Hezbollah raket in brand geraakte auto van het echtpaar Nir en Noa Baranes. Foto via X


"Dankjewel, mam en pap, dat jullie mij het best mogelijke leven hebben gegeven," zei hij. "Jullie hebben me zoveel geleerd dat ik vandaag sterk ben. Ik weet dat jullie trots op me zijn daarboven. Ik wilde zeggen dat het me spijt als ik je ooit pijn heb gedaan; jullie zijn de lucht die ik adem. Puurhartige en goede mensen. Aardige mensen die altijd iedereen hielpen, grappige mensen die vreugde en gelach met zich meebrachten. Ik mis onze privégrappen. In één woord, bedankt."

446 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page