top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Ik kan me de slechte dingen niet voorstellen, want dan stort ik in", zegt Avichai Brodetz


Foto via N12News


Precies een maand na 7 oktober worden er nog steeds 241 baby's, kinderen, vrouwen en mannen gevangen gehouden door Hamas . Op die verschrikkelijke ochtend werden de vrouw van Avichai Brodetz en drie kleine kinderen ontvoerd uit kibboets Kfar Gaza naar de Gazastrook. Hij begon meteen een gevecht om ze thuis te krijgen, maar de dagen verstrijken en ondertussen komt er geen vooruitgang en sijpelt de wanhoop binnen.


"Elke nieuwe dag komt de zon op en ben ik vol hoop, dan gaat hij onder en word ik wanhopig", gaf Brodetz vanochtend aan N12News toe, "elke keer is het een nieuwe cirkel die helaas hetzelfde begint en eindigt. Het is zo lang geleden, een maand geleden, sinds ze zijn ontvoerd. Ik ben gebroken, ik begrijp niet wat er aan de hand is. Ik denk niet dat iemand ter wereld dit kan begrijpen, om zulke verschrikkingen te accepteren van kinderen die gevangen worden gehouden.'


"Ik probeer me hun sterke punten voor te stellen, hoe sterk mijn vrouw is en hen beschermt. Ik stel me voor dat ze voor ze zorgt en haar misschien zelfs een omelet voor ze laat maken zoals zij dat willen. Ofri houdt van een omgekeerde omelet. Ik weet het niet. Ik kan me de slechte dingen niet voorstellen, want ik weet dat ik zal instorten. Als je binnenkomt, heb ik zo'n gedachte, ik draai hem om naar de andere kant, dat ze elkaar beschermen.'


Screenshot


"De realiteit vertelt mij niets, helaas zie ik nergens vooruitgang. Het kan zijn dat ze mij niets vertellen. Ik wil bewust niet gevoed worden door de media, omdat ik bang ben voor wat Ik zal het horen. Het doet me pijn als er nieuws komt over vermoorde mensen of soldaten die gewond of gedood zijn. Het geeft me een slecht gevoel. Ik ontmoet veel families die rouwen om hun dierbaren.'


"Ik ontmoette de ambassadeur van Qatar in de Verenigde Staten en vertelde hem mijn verhaal. Ik was erg ontroerd om hem te zien en hij was erg ontroerd door het verhaal. Hij is een zeer indrukwekkende man, het heeft zijn hart zeer geraakt. Iedereen die hoort onze verhalen, wil helpen. Ik heb geen enkele persoon ontmoet, zowel in Israël als in het buitenland, die niet wilde helpen. Ik geloof dat deze zeer indrukwekkende man zal doen wat hij kan om te helpen.'


Wat herinner je je van die ochtend op Black Sabbath?

“In eerste instantie was ik er zeker van dat ze vermoord waren. Ik kreeg een bericht dat er werd binnengedrongen en ik wist waar het over ging. Het kwam geen moment bij me op dat er mensen werden ontvoerd. De volgende dag kwamen er soldaten binnen en één soldaat kon contact opnemen met mij en de familie van mijn vrouw, met haar vader en moeder, en vertelde ons dat er geen tekenen van geweld in het huis waren en dat ze hadden gezien dat ze naar Gaza werden geleid. mijn familie leeft. Dit is de gelukkigste boodschap die ik in mijn leven heb ontvangen. Ik was volledig gebroken, ik wist zeker dat het met mij afgelopen was, dat mijn hele familie was omgekomen in de Holocaust. Ik kreeg plotseling hoop die me op de been hield tot de de afgelopen dagen, toen ik opnieuw moedeloos begon te worden en de hoop begon te verliezen.

Met Israël blijf ik gezond en levend en zet ik mijn strijd voor402 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page