top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Ik sta pal en kan met trots zeggen dat het me is gelukt"


Foto IDF-woordvoerder


Sergeant A. is geboren in Shafaram in een christelijk gezin en is al meer dan een jaar beveiligingsofficier op de Haifa-basis van de Sea Arm, maar nog niet zo lang geleden was hij erg ver verwijderd van de situatie waarin hij zich nu bevindt.


"Ik was niet een van de beste leerlingen, dat is zeker," herinnert Sargem A zich zijn tijd op school en ik was een aanzienlijke kloof verwijderd van anderen."


Hij vertelt over de wending in zijn leven: "Mijn vader had een garage en ik was altijd geïnteresseerd in scheepsmechanica. Een vriend van mijn vader vertelde mijn ouders over 'Tzur Yam', de militaire vakschool.


Mijn ouders besloten me op 15-jarige leeftijd naar 'Tzur Yam' te sturen, waar ik een verandering van 180 graden maakte. Ik kreeg steun van de leraren en commandanten, mijn motivatie om naar school te gaan nam toe, ik was in staat om de kloof te dichten en vooral: ik begreep het belang van militaire dienst en werd verliefd op het leger."


"Het was niet gemakkelijk om van het huis in Shafaram naar de school in Haifa te komen en vice versa, maar ik voelde dat ik erbij hoorde en ik wist dat het het waard was." Sergeant A voltooide zijn studie, ontving een certificaat van uitmuntendheid voor zijn studie en meldde zich vrijwillig aan als soldaat bij de Sea Arm.


Foto IDF-woordvoerder


"Het was voor mij duidelijk dat ik dienst nam. Het was belangrijk voor mij om dienst te nemen bij de marine - de zee heeft me altijd gekalmeerd en gemoedsrust gegeven, zelfs in moeilijke tijden, en ik was erg geïnteresseerd in scheepsmechanica, het is een beroep dat in geen enkel ander korps kan worden verkregen', zegt hij over de keuze voor rekrutering voor het leger. "Toen ik bij de Sea Arm aankwam, besefte ik hoeveel militaire dienst een persoonlijke en professionele sprong voorwaarts voor mij zou kunnen zijn."


Ook is vrijwilligerswerk voor de IDF niet het enige vrijwilligerswerk van sergeant-majoor A: "Ik heb een jaar vrijwilligerswerk gedaan bij de politie en ik doe al vijf jaar vrijwilligerswerk bij de MDA als hospik. Het is belangrijk voor mij om bij te dragen aan de gemeenschap."


Nadat hij als soldaat had gediend, koos sergeant-majoor A ervoor om door te gaan in de IDF en een officierscursus te volgen. Hij rondde de officierscursus met succes af en werd aangesteld als beveiligingsbeambte op de basis van het bijkantoor in Haifa. "Ik voer het bevel over 27 soldaten die dienen als strategische verdedigers op de basis in Haifa. We zorgen ervoor dat we de basis beschermen en de routine en operationele continuïteit behouden."


Foto IDF-woordvoerder


Sergeant-majoor A keert deze maand terug naar de plek waar hij over zichzelf en de Sea Arm leerde, de plek waar de hoop terugkeerde en daarmee ook de plannen voor de toekomst ontwikkelden. Deze keer staat hij aan de andere kant van het klaslokaal en zal hij een ​​lezing geven voor de huidige studenten van Tzur-Yam. "Het is belangrijk voor mij dat de studenten de steun van mij krijgen en hen beïnvloeden zoals ze mij in het verleden hebben beïnvloed. Om hen de liefde voor het land en de bescherming van het huis en het belang van integratie in de christelijke samenleving over te brengen", zegt hij opgewonden.


"Dit is ook een van de redenen waarom ik naar de politie ben gegaan. Het was belangrijk voor mij om mensen te beïnvloeden, een belangrijk figuur in hun leven te hebben, hen te helpen zich te ontwikkelen zoals zij mij hebben geholpen en beïnvloed." Over deze beslissing vervolgt hij en deelt: "Het was erg belangrijk voor mij om een ​​voorbeeld te stellen voor de christelijke bevolking. Toen ik officier werd, ging ik ook uit voor de hele christelijke samenleving - en ik voel dat ik vertegenwoordig het."


"Als ik terugkijk op mijn pad van toen tot vandaag, kan ik zeggen dat ik, ondanks alle dingen die ik heb meegemaakt, standvastig sta en met trots kan zeggen - dat het me is gelukt", zegt hij en vat zijn plannen voor de toekomst samen. "Ik ben van plan om verder te studeren en zorg te dragen voor het behoud van de veiligheid van het land. Ik zie mezelf in het leger blijven en het milieu zoveel mogelijk beïnvloeden."


142 weergaven0 opmerkingen
bottom of page