top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

"Ik wens niet dat welke vrouw ter wereld een zwangerschap meemaakt die gepaard gaat met zo'n grote ramp"

Michal en Alex Lubanov Foto : Uit "Morning News" / N12News


Michal Lubanov, 28 jaar oud uit Ashkelon, is getrouwd met Alex Lubanov die 100 dagen geleden door Hamas terroristen naar de Gazastrook werd ontvoerd. "Alex werkte op het muziekfeest in Re'im en werd daar ontvoerd.


Hij ging eropuit om het gezin te onderhouden en werd ontvoerd. We hebben een jongetje van twee jaar oud, zijn naam is Tom, en we verwachten nog een kind - Ik ben zeven maanden zwanger", zegt Michal tegen N12News, over haar man Alex, die de bar beheerde op het Nova-festival en werd ontvoerd naar Gaza.


"Mijn gevoelens zijn hard, ik heb het gevoel dat ik elke dag 7 oktober opnieuw beleef", vervolgt Michal. "Dit zijn slapeloze nachten, en ik eet alleen om te overleven. We missen Alex vreselijk. Kleine Tom is de hele tijd op zoek naar zijn vader, hij begrijpt de situatie niet, maar hij voelt zich in zijn nadeel, hij zegt 'waar is papa' ' de hele tijd en ik leg hem uit dat papa, en ik, van hem houden en dat alles goed zal komen en dat hij zijn vader zal zien - dat is het minste dat een tweejarige kan begrijpen.


"Het is fysiek en mentaal niet gemakkelijk om in zo'n situatie in een vergevorderde zwangerschap te verkeren", zegt Michal. ‘Ik hoop van harte dat Alex op tijd voor de geboorte terugkomt. Alex is ook een Russisch staatsburger en we wenden ons tot de hele wereld om ons te helpen bij onze pogingen om hem te bevrijden. Zijn ouders vliegen op missie, de broer van Alex en Ik werken in Israël en doen er alles aan om hem naar huis te brengen, we hebben ministers ontmoet en we vechten voor zijn herstel.


"Alex is een man van vrijheid, een man van de natuur", beschrijft Michal haar man. "Hij surft, hij maakt deel uit van de nationale jeepgemeenschap en zijn favoriete plek om te reizen is rond Gaza, vanwaar hij werd ontvoerd. Hij gaat graag elke zaterdag met zijn zoon wandelen, het is een van hun grote hobby's. Hij doet vrijwilligerswerk bij de Yedidim organisatie, hij is een persoon die altijd graag voor iedereen helpt".


Michal waarschuwt dat de fysieke toestand van Alex ook slecht kan zijn. “Alex heeft een bacterie in zijn been waar hij last van heeft, en als hij het medicijn niet krijgt, zal zijn been niet functioneren en ben ik bang dat zijn gezondheidstoestand is verslechterd. We hebben ook geen bericht gekregen met een teken van leven van Alex van de ontvoerden die zijn teruggekeerd, dus het maakt het voor ons erg moeilijk, omdat we niet weten wat zijn toestand is."


"Ik ben erg bang, want helaas, elke keer als er over ontvoeringstransacties wordt gesproken, is er altijd een catalogus en komt de categorie van Alex nooit ter sprake, en ik ben vreselijk bang dat hij de laatste zal zijn die wordt vrijgelaten. We moeten ze allemaal teruggeven”, waarschuwt Michal. “Ik vecht ervoor dat de deal alle ontvoerden omvat en niet per categorie wordt ingedeeld. Ik denk niet dat de mannen minder lijden, de mannen lijden net zoveel, en ze hebben gezinnen – ze zijn ook kinderen van hun ouders. ze moeten koste wat het kost worden teruggegeven."

Alex, Michal en Tom Foto: met dank aan de familie via N12News


"Het is heel moeilijk voor mij", beschrijft Michal haar complexe situatie. "Ik ben een heel verdrietig persoon geworden. Zwangerschap is wat mij sterk houdt, dankzij de zwangerschap en dankzij mijn kind. Ik weet dat Alex mij nodig heeft om sterk te zijn, ik wens niet dat welke vrouw ter wereld dan ook een zwangerschap meemaakt gaat gepaard met zo’n grote ramp.”


“We kregen geen teken van leven, hebben Alex niet gezien en niets van hem gehoord. Hij stond 18 dagen lang als vermist opgegeven, daarna kwamen ze ons vertellen dat hij levend naar Gaza was ontvoerd, legerfunctionarissen vertelden ons dit. die ons vergezellen, hebben voortdurend contact met ons, maar ze hebben geen nieuwe informatie over de toestand van Alex', zegt Michal. “Wij zijn inwoners van Ashkelon en voelen de gevechten hier heel goed, en juist daarom maak ik me grote zorgen over het effect van de gevechten op onze ontvoerden daar. Daarom denk ik dat het allereerst nodig is om de ontvoerden terug te sturen. en daarna Hamas laten instorten, omdat de ontvoerden geen tijd hebben."

Alex Lubnov. Foto N12News


"Ik werk er hard aan om het bewustzijn te vergroten dat Alex nog steeds in gevangenschap zit, samen met de andere ontvoerden. Naarmate de tijd verstrijkt, kom ik dichter bij de bevalling en wordt het fysiek moeilijk", vertelt Michal. "Er is een groot verlangen en ik heb Alex thuis nodig. Zijn kind en zijn ouders hebben hem thuis nodig. Hij was de steunpilaar van het gezin en we hebben hem hier allemaal nodig. De gevoelens zijn hard, ik onderdruk voortdurend wat hij daar heeft meegemaakt. omdat ik bang ben om zelf in vreselijke gevoelens te vervallen. Dus ik wil constant hopen dat het goed met hem gaat, dat hij eet, dat hij drinkt en dat er voor hem gezorgd wordt. Ik hoop dat hij niet alleen is, dat hij bij iemand is en dat zij kunnen elkaar versterken."


Michal keert terug naar de dag die haar leven veranderde, 7 oktober: “Het begon om half zeven in de ochtend met raketten. We wonen in Ashkelon, dus we gingen meteen de schuilkelder binnen en ik begon hem te bellen. In eerste instantie waren onze gesprekken rustig, hij vertelde me dat er een schietpartij was en dat ze dichterbij kwamen vanwege het alarm. In het volgende gesprek zei hij dat ze alles aan het vouwen waren en dat hij naar huis ging."

De weg die leidt naar de plaats van het bloedbad op het Nova-festival. Foto N12News


"Rond 9 uur was ons laatste gesprek", herinnert Michal zich. "Hij vertelde me dat hij het bos in rende en dat hij zich verstopte omdat hij geweerschoten hoorde en dat alles in orde was, dat ik me geen zorgen zou maken en dat hij met me zou praten. Dat was ons laatste gesprek. Zodra hij stopte Toen ik antwoordde, besefte ik dat er iets met hem was gebeurd.


De eerste 24 uur was ik er zeker van dat hij zich verstopte en ik geloofde dat hij gewoon was. Hij zal verschijnen, omdat het heel geschikt voor hem is om te overleven. Maar naarmate de dagen verstreken Ik besefte dat we het moeilijkste nieuws van allemaal zouden krijgen, of dat ze zouden aankondigen dat hij was ontvoerd, en pas na achttien dagen vertelden ze me dat hij zeker was ontvoerd.


Die achttien dagen leken een eeuwigheid.'

“Ik verwacht dat het volk van Israël ons niet in de steek zal laten in deze strijd, want vandaag zijn wij het en morgen is het iemand anders”, waarschuwt Michal. "Ik weet zeker dat Alex alles voor de ontvoerden zou hebben gedaan, dus ik verwacht dat het volk van Israël alles voor ons zal doen."


787 weergaven0 opmerkingen
bottom of page