top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Ilkin Nazarov, 29: Enig kind was ‘het centrum van de wereld van zijn ouders’. Vermoord door Hamas-terroristen op het Supernova-muziekfestival op 7 oktober

Ilkin Nazarov (screenshot van Instagram, gebruikt in overeenstemming met artikel 27a van de auteursrechtwet).


Artikel uit The Times of Israel serie Those We Have Lost.


Ilkin Nazarov, 29, uit Kiyrat Yam, werd op 7 oktober vermoord door Hamas-terroristen op het muziekfestival Supernova.


Hij werd aanvankelijk vermist verklaard, nadat zijn familie video's had gezien waarin hij zich met een groep feestgangers in een vuilnisbak verstopte, blijkt uit een radio-interview op 104.5FM op 9 oktober met zijn neef Zarina. Nazarov stuurde op de ochtend van de aanval een bericht naar zijn vader, waarin hij zei dat hij zich verstopte, en verloor vervolgens het contact.


'Papa, maak je geen zorgen, we verstoppen ons in een container', schreef hij. "Ik houd van je."

Zijn lichaam werd binnen een paar dagen na het bloedbad geïdentificeerd, volgens een lokaal nieuwsbericht uit Noord- Israël .


Volgens zijn neef Eran Golaev, wiens lofrede op sociale media en lokale nieuwssites werd geplaatst, hebben terroristen mogelijk een granaat in de container gegooid waarin Nazarov zich schuilhield. De officiële doodsoorzaak werd echter niet aan het publiek bekendgemaakt.

“Je glimlachte altijd, je was altijd aardig. Je hebt nooit met iemand gevochten”, zei Golaev op de begrafenis.


‘Ik schreef aan de andere neven en nichten dat we een feest zouden geven ter ere van jullie terugkeer en vandaag was eigenlijk iedereen aanwezig. Alle familie en vrienden. Maar het is niet omdat je terugkwam – en zeker niet op de manier die wij wilden.”


Nazarov was enig kind en wordt overleefd door zowel zijn ouders als zijn uitgebreide familie. ‘Waak alsjeblieft over je ouders,’ zei Golaev. ‘Ze hebben geen ander kind dan jij.’


Hij was “het centrum van de wereld van zijn ouders”, aldus goede vriend en huisgenoot Vika Ostrovksy, die Nazarov op sociale media prees.


Volgens haar was Nazarov “de meest loyale aan zijn vrienden en familie, klaar om in tijden van nood naar andere uiteinden van de aarde te gaan.”


“De betekenis van zijn naam in zijn moedertaal is ‘eerste’”, schreef Ostrovsky. “Hij was absoluut de enige. Altijd lachend. In mijn ogen was hij een engel op aarde.”

156 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page