top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Illegale gebouwen in Oost-Jeruzalem ontruimd, bouw scholencomplex kan beginnen


Het te bouwen scholencomplex. Foto gemeente Jeruzalem


Ondanks bezwaren van een paar EU-ambassadeurs, waaronder de Nederlandse ambassadeur, Hans Doctor, is vanmorgen (woensdag 19 januari 2022) heeft de Israëlische politie een bevel tot ontruiming uitgevoerd van illegale gebouwen die zijn gebouwd op terreinen die zijn aangewezen voor een scholencomplex voor Arabische kinderen met speciale behoeften uit Oost-Jeruzalem.


De evacuatie van het gebied is goedgekeurd door alle rechtbanken, inclusief de rechtbank van Jeruzalem. Sinds het evacuatiebevel in 2017 werd uitgevaardigd, kregen gezinsleden die in de illegale gebouwen woonden talloze kansen om het land met toestemming af te staan, maar helaas weigerden ze dit, zelfs na vergaderingen en herhaalde dialoogpogingen van de gemeente Jeruzalem, aldus het persbericht van de gemeente Jeruzalem.


De evacuatie begon op zondag (16 januari 2022) en ging door in de vroege ochtenduren (woensdag 19 januari 2022). Een aantal mensen is aangehouden voor verhoor op verdenking van het overtreden van een gerechtelijk bevel, gewelddadige vestingwerken en het verstoren van de openbare orde, maar zullen naar wordt verwacht in de loop van woensdagmorgen worden vrijgelaten.


Deze illegale gebouwen hebben tot nu toe de bouw van een school verhinderd die de kinderen van de hele Sheikh Jarrah gemeenschap ten goede kan komen.


Het te bouwen scholencomplex. Foto gemeente Jeruzalem


Als onderdeel van het plan zullen 18 klaslokalen worden gebouwd, evenals 6 kleuterscholen, sportvelden en recreatiefaciliteiten. De locatie die voor de Campus is gekozen, is een gebied in de centrale wijk Sheikh Jarrah, aangewezen als wettelijk gebied voor openbare behoeften.


De centrale ligging van de campus zal de komst van studenten uit alle Arabische buurten in het gebied vergemakkelijken en zal volledige toegankelijkheid en maximaal gemak voor ouders en studenten mogelijk maken.


130 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page