top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Illegale Palestijn opgepakt die aanslag wilde plegen; rellen bij Damascus Poort


Arrestatie van de illegaal in Israël verblijvende Palestijn op Route 6. Screenshot video.


Zondagavond heeft een antiterreureenheid van de Israëlische politie op Route 6 nabij het knooppunt Nachshonim een illegaal in Israël verblijvende Palestijn gearresteerd, die naar verluidt van plan was een terroristische aanslag uit te voeren.


De gearresteerde verdachte is meegenomen voor verhoor door de GSS. Na de arrestatie werd een deel van Route 6 afgesloten voor het verkeer, waardoor er grote files in de omgeving ontstonden, maar aan het einde van de arrestatie werd de weg weer opengesteld voor het verkeer


Tegelijkertijd braken zondagavond voor de tweede avond op rij gewelddadige en moeilijke botsingen uit tussen jonge Palestijnen en politiediensten bij de Nabluspoort na het verbreken van het vasten vanwege de ramadan.

Volgens de documentatie werden de politieagenten bij de Nabluspoort met vuisten, stenen en flessen aangevallen door massa's Palestijnen die naar het gebied kwamen. Tegelijkertijd dreigde een lid van het politieke bureau van de Islamitische Jihad vanavond en zei dat "een invasie van Jenin een strijd in Gaza betekent, en het aanvallen van Jeruzalem en zijn voorsteden of het provoceren van zijn inwoners betekent dat het verzet klaar is om te reageren.

De politie zei dat ze minstens 10 verdachten hebben gearresteerd. Een aantal arrestaties werd uitgevoerd door agenten in burger die zich in de menigte bevonden.


100 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page