top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In december wordt de Miss Universe verkiezing in Eilat gehouden


De aankondiging van de Miss Universe organisatie.


Voor het eerst in haar geschiedenis zal de Miss Universe schoonheidswedstrijd In Israël worden gehouden en wel in Eilat waar de internationale wedstrijd in december plaats zal vinden en er delegaties uit 100 landen naar de zonnige stad zullen komen


Dit jaar markeert de Miss Universe verkiezing de 70 ste verjaardag van het evenement die zoals wordt verwacht de stad zal overnemen, voor een periode van ongeveer drie weken, wat eind november begint begint met evenementen, zoals tonen van het nationale kostuum, rode lopers, liefdadigheidsevenementen, halve finales en de finale.


De jaarlijkse wedstrijd wordt uitgezonden in bijna 160 landen over de hele wereld en trekt naar schatting 1,3 miljard kijkers die de alles volgen via de live tv uitzendingen, gedrukte media en op sociale media.De Israëlische minister van Toerisme, Yoel Razvozov, zei na het bekend worden :“Wij in Israël zijn verheugd om de 70e verjaardag van de iconische Miss Universe-verkiezing te organiseren. Israël is een prachtig land van creativiteit en innovatie en we hebben de Covid-19 crisis met succes het hoofd kunnen bieden. Daarom zijn we vandaag een van de eerste landen die een internationaal evenement organiseren, deMiss Universe verkiezing".


“Wat een geweldige kans: een evenement dat de empowerment, het optimisme, de tolerantie en het verlangen naar uitmuntendheid van vrouwen viert, dat elke geografische en nationale grens overschrijdt. Ik wens alle deelnemers een goede gezondheid en veel geluk en ik kijk ernaar uit om jullie allemaal snel te zien”, voegde hij eraan toe.


Net als andere internationale evenementen die werden uitgesteld vanwege de coronaviruscrisis, werd ook de Miss Universe 2020-verkiezing een jaar te laat gehouden, en vond plaats in mei van dit jaar. Het evenement vond toen plaats in Florida, waar Andrea Meza uit Mexico de felbegeerde titel won. De eerste en laatste keer dat een Israëlische deelnemer de wedstrijd won, was in 1976, toen Rina Mor werd gekroond.

52 weergaven0 opmerkingen
bottom of page