top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In een wereldprimeur verbeterde Hebreeuwse Universiteit cannabis met 20% meer THC


Ter illustratie. Foto via Hebreeuwse Universiteit


Over de hele wereld wint de cannabisplant aan populariteit en legitimiteit als medische behandeling voor een breed scala aan ziekten. Nu hebben onderzoekers van het laboratorium van professor Alexander (Sasha) Vainstein aan de Robert H. Smith Faculteit van Landbouw, Voedsel en Milieu van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem (HU), in samenwerking met en financiering van Mariana Bioscience Ltd, met succes een cannabisplant met hogere niveaus van medisch belangrijke stoffen, zoals THC.


De onderzoekers verhoogden met succes het THC-gehalte (tetrahydrocannabinol), het belangrijkste psychoactieve bestanddeel van cannabis, met bijna 17%, en het niveau van CBG (cannabigerol), vaak de moeder van alle cannabinoïden genoemd, met bijna 25%. Verder waren Vainstein en zijn team in staat om de verhouding van terpenen, die verantwoordelijk zijn voor het maximaliseren van de euforische effecten van cannabis, met 20-30% te verhogen.


Het verklaarde doel van hun onderzoek was om een ​​manier te vinden om in te grijpen in de biochemische routes in de cannabisplant om de productie van actieve stoffen te verhogen of te verlagen. Dit deden de onderzoekers door een plantaardig virus te manipuleren, dat eerst was geneutraliseerd zodat het de plant niet kon schaden, en het vervolgens te manipuleren om de genen tot expressie te brengen die de productie van werkzame stoffen in de cannabisplant beïnvloeden.


"Dit vertegenwoordigt een innovatief gebruik van deze tools, die zijn geconstrueerd met behulp van synthetische biologietools", legt Vainstein uit. “Vervolgens hebben we een innovatieve technologie ontwikkeld op basis van infectie met een gemanipuleerd virus om chemische reacties mogelijk te maken die de hoeveelheden gewenste stoffen verhogen. In samenwerking met Mariana Bioscience Ltd. hebben we de geïnfecteerde planten onderzocht en vastgesteld dat de gehaltes van de betreffende stoffen inderdaad waren gestegen.” Dit is de eerste keer dat onderzoekers erin zijn geslaagd om zo'n prestatie te leveren met cannabisplanten.


Momenteel is er veel onderzoeksactiviteit gericht op het identificeren van aanvullende stoffen en medische behandelingen die kunnen worden afgeleid van de cannabisplant, naast de meer dan 200 actieve ingrediënten die al zijn geïdentificeerd. Tot nu toe was er geen manier om soorten op maat te maken om bepaalde cannabisstoffen te produceren of om de verhouding daartussen te veranderen.


Volgens Vainstein: "Deze onderzoeksresultaten zullen waardevol zijn voor zowel de industrie - om de opbrengst van actieve stoffen te verhogen, als voor medisch onderzoeker - om nieuwe soorten te kweken en te ontwikkelen voor gebruikers van medicinale cannabis." Vainstein voegde eraan toe dat er momenteel meer uitgebreide experimenten met de gemanipuleerde plant aan de gang zijn en in de komende maanden beschikbaar zouden moeten zijn voor leiders in de cannabisindustrie en medisch onderzoek.


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page