top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In Eilat vindt in november het wereldkampioenschap gaming plaats


Het Esports Wereldkampioenschap zal grote wereldwijde bekendheid krijgen. Foto met dank aan de Israëlische Esports Association


De zuidelijke stad Eilat zal dit najaar de beste gamers ter wereld ontvangen, wanneer daar het Esports Wereldkampioenschap tussen 14 - 20 november zal worden gehouden.


500 gamers uit 85 landen zullen strijden om de topposities. De gamers versloegen zo'n 10.000 hoopvolle kandidaten die de afgelopen maanden deelnamen aan play-offs over de hele wereld die door miljoenen mensen online werden bekeken, aldus ,eldt ISRAEL21C.


De deelnemers strijden in vier wedstrijden: Dota 2 (groepen), Counter-Strike (groepen), TEKKEN 7 (singles) en eFootball PES 2021 (singles).


Israël wordt vertegenwoordigd door het Overwolf Israel-team, dat op zijn beurt de Israëlische Esports Association vertegenwoordigd.


Dit jaar is de wedstrijd zal de 13 zijn ste internationale concurrentie; de wedstrijd van vorig jaar trok wereldwijd ongeveer 1,5 miljoen kijkers. Het zal de eerste keer zijn dat Israël gastheer is.


“Het is een grote eer om in Israël het Esports Wereldkampioenschap te organiseren, dat grote wereldwijde bekendheid verwerft. Ik dank het kabinet van de premier, het ministerie van Toerisme, de gemeente Eilat en Maccabi World Union voor hun bijdrage aan de organisatie van de wedstrijd in Israël”, zei Ido Brosh, hoofd van de Israëlische Esports Association.


36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page