top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In het Palmachim National Park werd een grafgrot uit de tijd van Ramses II ontdekt


Screenshot video


In het Palmachim National Park is een grafgrot uit de tijd van koning farao Ramses II ontdekt. De Antiquities Authority verklaarde dat de ontdekking per ongeluk werd blootgelegd nadat een tractor een rots in de tuin had geraakt en het plafond van de oude grot blootlegde.


De in de grafgrot ontdekte urnen. Foto: Emil Eljam / Autoriteit voor Oudheden


Archeologen van de Autoriteit voor Oudheden werden naar de plaats geroepen, die de ladder afdaalden naar een verbazingwekkende ruimte die in de tijd bevroren leek. In de grot waren vele tientallen onschuldige (hele) aardewerk en bronzen vaten geplaatst; Net zoals ze op hun plaats werden gezet tijdens de begrafenisceremonie, ongeveer 3.300 jaar geleden. Deze vaten waren begrafenisoffers, ze werden begraven met de doden in de overtuiging dat ze door hen in de volgende wereld zouden worden gebruikt. De grot was uitgehouwen in de vorm van een vierkant en in het midden van het plafond was een pilaar


Volgens Dr. Eli Yanai, een expert op het gebied van de Bronstijd bij de Antiquities Authority: "Dit is een once-in-a-lifetime vondst, het is niet elke dag dat je een Indiana Jones-set ziet - een grot met gereedschap op de vloer die in 3300 jaar niet zijn aangeraakt. We hebben het over de Late Bronstijd. Dit zijn precies de dagen van de beroemde koning Ramses II. Het feit dat de grot werd verzegeld en in latere perioden niet werd geplunderd, stelt ons in staat om met de wetenschappelijke middelen die vandaag beschikbaar zijn, veel informatie te extraheren uit de objecten en materialen die erop zijn bewaard en die niet zichtbaar zijn voor het oog, inclusief organische materialen.


"De grot kan ons een compleet beeld geven van de begrafenisgebruiken in de late bronstijd. In de grot zijn voornamelijk tientallen aardewerken vaten van verschillende maten en vormen achtergelaten. Daaronder bevinden zich diepe en ondiepe schalen, waarvan sommige rood geverfd, stel (schalen met een hoge voet) kookpotten, kannen en kaarsen Aardewerk dat olie bevatte voor verlichting.

110 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page