top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In opdracht van Ben Gvir treedt de politie hard op tegen demonstranten, traangas en waterkanon


Screenshot Twitter


Demonstranten die woensdag in Tel Aviv protesteerden tegen de hervorming van de wetgeving door de regering, kwamen in botsing met de politie toen die in opdracht van minister van Nationale Veiligheid, hard optrad tegen de demonstranten, die hij en Netanyahu consequent 'linkse anarchisten' blijft noemen.


Aanvankelijk stond de politie klaar om de orde te handhaven, maar toen de demonstranten de hoofdweg blokkeerden, werd er een bevel gegeven en werden verdovingsgranaten in de menigte gegooid. De politie gebruikte toen kroonverspreidingsmaatregelen tegen de demonstranten, waaronder waterpistolen en traangas.

Dit was een escalatie van de protesten die de afgelopen weken grotendeels zonder tussenkomst van de politie werden gehouden, waaronder massademonstraties buiten de Knesset.


Organisatoren zeiden dat sommige demonstranten gewond zijn geraakt, sommigen gewelddadig zijn behandeld door de troepen en anderen zijn gearresteerd, maar ze zeiden dat ze niet afgeschrikt waren, aldus Ynet.


Duizenden verzamelden zich op een druk kruispunt dat naar de grootste metropool van Israël leidde, met vlaggen en borden die de acties van de coalitie een aanval op de democratie van Israël noemden.


Tot nu toe zouden 26 demonstranten zijn gearresteerd.


Minister van Nationale Veiligheid Itamar Ben-Gvir was op het hoofdbureau van politie om toezicht te houden op de activiteiten. Hij noemde de demonstranten anarchisten en beloofde dat hij het leven niet zou verstoren. Premier Benjamin Netanyahu zei dat Ben-Gvir zijn volledige steun had.


De premier beschuldigde oppositieleider Yair Lapid ervan de demonstraties aan te moedigen.

"Hij wil geen akkoorden bereiken en weigert onze oproepen tot dialoog", zei de premier terwijl de politie botste met demonstranten in Tel Aviv.


Netanyahu zei dat de demonstraties geen wegen mogen blokkeren en het leven niet mogen verstoren. "Niemand wil dat ons land tot anarchie wordt gereduceerd", zei hij.


De politie beweerde dat demonstranten stenen naar agenten gooiden, een bewering die werd ontkend, onder meer door voormalig premier Ehud Olmert, een criticus van Netanyahu, die bij de demonstraties aanwezig was.119 weergaven0 opmerkingen

Komentáře


bottom of page