top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In reactie op de raketaanval uit Gaza van zaterdag, heeft de IDF een raketproductie aangevallen


Via IDF-woordvoerder


In reactie op de lancering van een raket richting Israël op zaterdag, die werd onderschept door de Iron Dome, trof de IDF afgelopen nacht een ondergronds complex dat wordt gebruikt voor de productie van raketten en extra militaire posten van de terreurorganisatie Hamas.


De Israel Defense Forces zeiden dat de beoogde faciliteit grondstoffen produceerde voor de productie van raketten en werd gerund door de Hamas-terreurgroep.


"De aanval is een serieuze klap voor het vermogen van Hamas om zichzelf te versterken en te bewapenen", zei de IDF in een verklaring en zal de intensivering en bewapeningsinspanningen van Hamas aanzienlijk belemmeren.Kort daarna klonken luchtalarmsirenes in de stad Sderot en Kibbutz Ruhama, en werden vier grond-luchtraketten gelanceerd vanuit de Gazastrook. Drie van de raketten explodeerden in de lucht en één raket viel in een open gebied.


Als reactie hierop viel de IDF militaire posten aan die toebehoorden aan de terroristische organisatie Hamas langs de Gazastrook.


IDF-tanks vielen militaire posities van de terroristische organisatie Hamas aan de grens van de Gazastrook aan.


Ondanks de spanningen van de ene op de andere dag gaf het leger toestemming om studies in gemeenschappen nabij de grens gewoon door te laten gaan, wat aangeeft dat er geen verdere vijandelijkheden werden verwacht.
123 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page