top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In VIDEO zegt premier Bennett: 'Doe niet mee met de leugens'


Premier Bennett tijdens zijn videoverklaring. Screenshot.


Uren nadat de Jordaanse premier Bisher Al-Khasawneh de Palestijnse aanvallen op Israëli's had geprezen in een toespraak voor het parlement in Amman op maandag, sprak premier Bennett zich in een video uit tegen degenen die ophitsen tegen Israël en terroristen aanmoedigen.


"Israël doet er alles aan zodat iedereen altijd veilig zijn vakantie kan vieren - joden, moslims en christenen", zei Bennett. “We verwachten dat niemand meedoet met de leugens en zeker niet tot geweld tegen Joden oproept.”


Bennett sprak zich ook uit tegen degenen die “Israël de schuld geven van het geweld tegen ons, degenen die het gooien van stenen en geweld tegen de burgers van de staat Israël aanmoedigen.”


Dit is voor ons onaanvaardbaar", zei hij. “Dit is een beloning voor de ophitsers, vooral Hamas, die proberen het geweld in Jeruzalem aan te wakkeren. Dit laten we niet gebeuren."


Bennett zwoer: “De staat Israël zal de waardigheid van ons allemaal blijven voorzien en beschermen, zodat iedereen in Jeruzalem kan feesten. En vooral, zei hij, "onze strijdkrachten zullen doorgaan met het bieden van veiligheid aan de burgers van de staat Israël."Hoewel Bennett in zijn verklaring Jordanië niet specifiek noemde, lijken de betrekkingen tussen Amman en Jeruzalem de afgelopen dagen snel te verslechteren, na gewelddadige botsingen tussen Palestijnen en de Israëlische politie op de heilige plaats.


De Jordaanse premier Khasawneh had eerder gezegd dat hij “elke Palestijnse en Jordaanse islamitische Wakf religieuze werker en degenen die stenen gooien naar de pro-zionisten die de al-Aqsa moskee verontreinigen, prijst".

135 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page