top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

In wereldprimeur, structuren voor handelsevenementen gebouwd van stortplaatsen


Het ruwe thermoplastische materiaal van UBQ wordt gebruikt om recyclebare Palboard PVC-panelen te maken. Foto met dank aan UBQ Materials


Tijdens de PLANETech Wereldconferentie, die plaatsvond op 21 september in Tel Aviv, is de eerste wereldwijde handelsconferentie die gebruik maakt van structuren die zijn gebouwd met stortafval om de ecologische voetafdruk van het evenement te verkleinen.


In samenwerking met twee Israëlische bedrijven — UBQ Materials en fabrikant van thermoplastische platen Palram — werden elementen van de infrastructuur van PLANETech World samengesteld uit meerlaagse PVC-panelen van Palboard, gemaakt met UBQ's thermoplast uit ongesorteerd huishoudelijk afval.


"Persoonlijke conferenties stellen klimaat technologische innovators beter in staat om samen te werken met wereldwijde belanghebbenden, maar de klimaatimpact van deze gebeurtenissen is rechtstreeks in strijd met de veranderingen die ze willen bewerkstelligen", zegt Uriel Klar, directeur van PLANETech, een joint venture van de Israel Institute for Innovation and Consensus Business Group.


"Door UBQ in onze structuren op te nemen, creëren we een platform voor klimaattechnologiebedrijven om hun werk te laten zien, kennis te delen, nieuwe partnerschappen te smeden en implementatie te bevorderen, en dat allemaal terwijl we trouw blijven aan het doel van lagere emissies en een gezondere planeet," Klar gezegd.


De Palrad bouwpanelen voorkomen tot 12 ton koolstofdioxide-equivalent voor elke ton UBQ die wordt gebruikt. Na de conferentie wordt het materiaal door Palram gerecycled tot nieuwe panelen.


"Fabrikanten over de hele wereld erkennen dat duurzaamheid nu eerder regel dan uitzondering is, dus het is absoluut noodzakelijk om als eerste op de markt te komen met een circulaire oplossing", zegt Shai Michael, CEO van Palram tegten ISRAEL21C.


"PLANETech World is de eerste use case, maar we zien een ongelooflijk potentieel voor PVC-platen gemaakt met UBQ in verkooppunten, bewegwijzering en andere promotionele artikelen die over het algemeen voor eenmalig gebruik zijn."


Tato Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials, zei dat elk product opnieuw kan worden ontworpen om een ​​grote impact op het milieu te hebben met eenvoudige materiaalvervangingen.


"Door op olie gebaseerde kunststoffen te vervangen door UBQ in conferentie-infrastructuren, laten we zien dat evenementen, evenals de grotere bouw- en constructie-industrie, kunnen dienen als motoren van een circulaire economie."


PLANETech World 2022 werd gehouden in samenwerking met de Israel Innovation Authority. Er kwamen meer dan 1.500 deelnemers uit Israël en de wereld, evenals 100 startups en ondernemingen op het gebied van klimaattechnologie die hun technologie presenteerden.

47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page