top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Indigenous Coalition for Israel opent een 'inheemse' ambassade in Jeruzalem


De Inheemse Ambassade in Jeruzalem is een internationaal project dat begint met krachtige steunbetuigingen van inheemse leiders van over de hele wereld: Singapore, Taiwan, Samoa, Amerikaans-Samoa, Hawaï, Tahiti, Nieuw-Caledonië, de Salomonseilanden, Australië, Papoea-Nieuw-Guinea, Cookeilanden, Tonga, Fiji, Indiaanse leiders en opperhoofden uit Zuidelijk Afrika.


Dr. Mike Evans – een van de grootste evangelische leiders, oprichter van het Friends of Zion Heritage Centre, een nummer 1 bestseller in de New York Times van 118 gepubliceerde boeken gelezen door 38 miljoen mensen en kandidaat voor de Nobelprijs voor de Vrede voor zijn bijdrage in de strijd tegen antisemitisme; “Friends of Zion Heritage Centre is een zionistisch platform dat zich toelegt op de bestrijding van antisemitisme en BDS, met als hoofddoel het ondersteunen van het Joodse volk en de staat Israël. Uiteraard zou de inheemse ambassade die in Jeruzalem wordt geopend, op de campus opereren. Ik feliciteer ICFI over het besluit om een ambassade in Jeruzalem te openen en hen te bedanken voor hun steun in Israël, vooral in deze tijden.”


De loco-burgemeester van Jeruzalem, Fleur Hassan-Nahoum, die samen met de ICFI het initiatief leidde, zei: “We zijn de ICFI-leiding dankbaar voor het nastreven van dit initiatief, vooral in tijden van oorlog. Het Joodse volk is het inheemse volk van Israël en daarom zijn we heel blij met de steun van de wereldwijde gemeenschap van First Peoples.


Volgens dr. Sheree Trotter, medeoprichter van ICFI en een van de initiatieven van dit project: ‘Antisemitisme heeft in de weken sinds 7 oktober een verontrustende en ongekende stijging gekend. De inheemse volkeren erkennen het Joodse volk als inheems in het land Israël. Verder beschouwen velen Israël als een waarlijk inspirerende uitdrukking van zelfbeschikking in de thuislanden van hun voorouders. “Wij geloven dat dit het juiste moment is om de ambassade te lanceren om een krachtige boodschap van solidariteit uit te zenden van inheemse volkeren over de hele wereld, dat we de Joden erkennen als inheems in Israël en haar steunen in haar strijd tegen krachten die hun vernietiging nastreven."


IEJ zal een knooppunt worden voor inheemse volkeren die Israël bezoeken en een tastbare uitdrukking van hun steun. IEJ zal ook het academische werk ondersteunen en bekendmaken dat wordt ondernomen om op valse verhalen te reageren.

IEJ zal niet pretenderen een officiële vertegenwoordiger te zijn van een van de regeringen die gastlanden van de respectieve inheemse volkeren huisvesten. Het zal zich bezighouden met educatieve en culturele initiatieven en wederzijds voordelige samenwerkingsprojecten.


Het Friends of Zion Heritage Centre werd in 2015 opgericht in het centrum van de Israëlische hoofdstad Jeruzalem, door oprichter Dr. Mike Evans.


Dit is een zionistisch platform dat zich inzet voor de strijd tegen antisemitisme en BDS. Een van de belangrijkste doelstellingen is het vergroten van het bewustzijn voor de historische steun van de christelijke vrienden van Israël. In hun geavanceerde Mediacentrum organiseert FOZ museum tientallen evenementen, activiteiten en persconferenties in lijn met hun visie.

269 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page