top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Innovation Authority Next Silicon geselecteerd om een R&D Lab op te richten voor AI toepassingenIsrael Innovation Authority zal tot 30 miljoen Shekel (€7,4 miljoen) investeren in het opzetten van de infrastructuur om bedrijven en onderzoekers in heel Israël van dienst te zijn. Het R&D Lab ondersteunt versneld onderzoek en ontwikkeling op het gebied van hardwarecomponenten, communicatie en software.


De nieuwe infrastructuur is bedoeld om tegemoet te komen aan de technologische vooruitgang op het gebied van gegevensverwerking voor AI-berekeningen, high-performance computing (HPC), datacenters en verwerkingseenheden.


NextSilicon is een Israëlisch bedrijf dat revolutionaire verwerkingstechnologieën ontwikkelt die computertoepassingen met hoge snelheden kunnen versnellen met maximale energie-efficiëntie, zonder dat er wijzigingen in de code of aanpassingen door de gebruiker nodig zijn. Na een competitief proces onder leiding van de Innovation Authority, werd NextSilicon gekozen om een consortium van vier Israëlische bedrijven te leiden die unieke oplossingen hebben ontwikkeld op gebieden als HPC, AI-versnelling, branding en gespecialiseerde geheugentoegang. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Givatayim, met extra vestigingen in Jeruzalem, Be'er Sheva, Haifa en Yokneam.


Het HPC R&D Lab zal beschikken over een verscheidenheid aan geavanceerde computer-, communicatie- en opslagapparatuur van toonaangevende leveranciers. Het zal R&D-diensten leveren aan startups, bedrijven en onderzoekers om de technologische ontwikkelingen op het gebied van HPC- en AI-computertechnologieën te versnellen. Het Lab zal dienen als basis voor verschillende hardware- en software-experimenten, apparatuur, infrastructuurprogrammering en zal R&D-diensten aanbieden aan Israëlische bedrijven en onderzoeksinstellingen. Het doel van het Lab is om de toegangsdrempels voor onderzoekers en bedrijven te verlagen en Israëlische innovatie en doorbraken te bevorderen.


Ofir Akunis, minister van Innovatie, Wetenschap en Technologie, verklaarde: "We gaan door met de praktische uitvoeringsfase van het nationale plan voor kunstmatige intelligentie, dat bovenaan de prioriteiten van de regering op het gebied van technologie staat.


Vandaag lanceren we het programma om een R&D-laboratorium op te richten om de ontwikkeling van supercomputertechnologieën te versnellen, parallel aan het gisteren gelanceerde nationale programma voor het implementeren van kunstmatige intelligentie bij de overheid. Het door de regering geleide beleid zal Israël op het gebied van kunstmatige intelligentie in de voorhoede plaatsen van andere landen in de wereld."


Dror Bin, CEO van de Israel Innovation Authority, verklaarde: "Vandaag de dag zijn veel start-ups door een gebrek aan dergelijke infrastructuur in Israël gedwongen om te kiezen tussen het zelf opzetten van een dure infrastructuur (wat hun groei belemmert) of het zoeken naar diensten van wereldwijde reuzen. een "braindrain" in een vroeg stadium, en voor vorderingen in ontwikkelingsprocessen die plaatsvinden in andere landen. Israël heeft kunstmatige intelligentie geïdentificeerd als een domein waarin het zijn leiderschap wil behouden, en dit initiatief heeft tot doel de huidige situatie te veranderen, door een platform dat onderzoekers en bedrijven een levensvatbaar alternatief biedt om hun onderzoeksactiviteiten in het land voort te zetten.


Wij zijn van mening dat de keuze voor NextSilicon de onderzoeks- en ontwikkelingsmogelijkheden op het gebied van diepe technologie en kunstmatige intelligentie zal vergroten. We kijken ernaar uit om te zien dat het Israëlische ecosysteem de infrastructuur en diensten gebruikt voor evaluatie, optimalisatie en aanpassing aan geavanceerde verwerkingsomgevingen, financiële haalbaarheidstests en paraatheid voor de uitdagingen van deze ontwrichtende technologie.”


Tegenwoordig moeten bedrijven en organisaties hun technologische ontwikkelingen ontwikkelen, testen en onderzoeken in krachtige computeromgevingen. Daarom is er een aanzienlijke marktvraag naar nieuwe en geavanceerde architecturen die baanbrekende diensten mogelijk zullen maken op gebieden als machine learning (ML)/kunstmatige intelligentie (AI), analyse en big data, netwerken en geavanceerde gegevensverwerkingsmogelijkheden. Jonge technologiebedrijven op het gebied van computers moeten ook nieuwe en geavanceerde technologieën in hun producten integreren, ook tijdens de ontwikkelingsfasen, en zoeken daarom naar manieren om hun technologieën te testen en te upgraden voordat ze op de markt worden gebracht.


De infrastructuur die door NextSilicon is opgezet, zal een breed scala aan diensten bieden op basis van een fysiek servicelab, wat niet haalbaar is met de openbare cloudinfrastructuren.


Deze omvatten:

• Integratie- en programmeertests voor producten die relevant zijn voor de HPC-infrastructuur, zoals versnellers, communicatieoplossingen, opslaginfrastructuur, koelinfrastructuur, planningsoftware en beheer- en besturingstools.

• Gericht onderzoek en ontwikkeling in alle hardware- en softwarelagen van de infrastructuur.

• Samenwerking in het R&D-laboratorium tussen Israëlische bedrijven of tussen Israëlische bedrijven en onderzoeksinstellingen, en integratie van componenten en data op een "neutrale" locatie (een architectuur die niet gebonden is aan een specifieke entiteit, die diensten verleent aan alle organisaties).

• Deskundig advies (Professional Services) geleverd door een team van experts met kennis en expertise in de wereld van inhoud, waardoor kennisverspreiding, dienstverlening en unieke capaciteiten die in het R&D-laboratorium voor gebruikers zijn ingebouwd, mogelijk zijn.

• Training van human resources voor onderzoek, ontwikkeling, ondersteuning, bediening en andere activiteiten in het R&D-laboratorium.

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page