top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Intel betaald $ 5,4 miljard om Tower Semiconductor te kopen


Foto via Tower.


In de laatste mega overname van een Israëlis bedrijf heeft Intel Corporation een definitieve overeenkomst aangekondigd om Tower Semiconductor te kopen voor $ 53 per aandeel in contanten - een totale ondernemingswaarde van ongeveer $ 5,4 miljard.


De transactie is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van Intel en Tower en zal naar verwachting over ongeveer 12 maanden worden afgerond.


Intel is de meest actieve buitenlandse zakelijke investeerder in Israël en heeft duizenden werknemers in vijf Intel-faciliteiten in Israël. Het is ook een actieve koper van Israëlische bedrijven. In 2017 kocht Intel Mobileye voor $ 15,3 miljard; Habana Labs voor $ 2 miljoen in 2019, Moovit voor $ 900 miljoen in 2020; en Screenovate voor $ 100 miljoen in 2021, aldus ISRAEL21C.


Tower, gevestigd in Migdal HaEmek in het noorden van Israël met een fabriek in Texas, is een toonaangevende gieterij voor analoge halfgeleiders in snelgroeiende markten zoals mobiel, automobiel en energie. In 2021 bereikte de jaarlijkse omzet van Tower ongeveer $ 1,3 miljard.


Intel heeft afgelopen maart zijn eigen gieterijdiensten opgericht om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar halfgeleiders.


Randhir Thakur, president van Intel Foundry Services, zei dat met de toevoeging van Tower "Intel sterk gepositioneerd is om meer waarde te bieden aan klanten in de adresseerbare gieterijmarkt van bijna $ 100 miljard."


Pat Gelsinger, CEO van Intel, zei: "Tower's portfolio van specialistische technologie, het geografische bereik, de diepe klantrelaties en de service-first operaties zullen Intel's gieterijdiensten helpen opschalen en ons doel bevorderen om wereldwijd een belangrijke leverancier van gieterijcapaciteit te worden."

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


bottom of page