top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Internationale eer voor chemicus Universiteit van Tel Aviv


Hoofdkantoor Solvay in Brussel, België. Foto via ISRAEL21C


Voor de eerste keer ooit is een Israëlische wetenschapper, Prof. Ehud Gazit van de Universiteit van Tel Aviv (TAU), geselecteerd voor de International Solvay Chair in Chemistry, meldt ISRAEL21C. Hij is de eerste chemicus buiten de Verenigde Staten en Europa die in deze functie wordt benoemd.


Het International Solvay Institutes, dat ongeveer een eeuw geleden in België werd opgericht, werd ontworpen om creatief en grensverleggend onderzoek op het gebied van natuurkunde, scheikunde en aanverwante gebieden te ontwikkelen en te ondersteunen. De ISI organiseert jaarlijks conferenties over natuurkunde en scheikunde, evenals internationale workshops.


De Solvay leerstoel is gewonnen door 15 van 's werelds beste wetenschappers, waaronder drie Nobelprijswinnaars in de chemie.


Prof. Ehud Gazit. Foto met dank aan de Universiteit van Tel Aviv


Gazit is een wereldberoemde expert in nanotechnologie en biologische chemie. Hij heeft meer dan 350 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd en heeft meer dan 100 patenten. Zijn belangrijkste expertisegebied is solid state biologie, een innovatief vakgebied dat disciplines uit de natuurkunde, scheikunde, synthetische en structurele biologie en materiaalkunde combineert.


Hij is verbonden aan TAU's Shmunis School of Biomedicine and Cancer Research aan de Wise Faculty of Life Sciences en het Department of Materials Science aan de Fleischman Faculty of Engineering.


In de loop der jaren heeft Gazit prestigieuze prijzen en prijzen gewonnen in Israël en de rest van de wereld, waaronder de Kadar Prize for research excellence, de Landau Prize in Science and Arts en de Rapaport Prize for Excellence in Biomedical Research.


Hij is een fellow van de Royal Society of Chemistry in het VK, een buitenlandse fellow van de National Academy of Sciences in India en een lid van de European Organization for Molecular Biology.


"Ik dank het Solvay Instituut voor het selecteren van mij", zei Gazit. "Het is een grote eer."


901 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page