top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Inwijding van 'Christian Embassy Nature Park'


Foto IECJ


Op donderdag (5 oktober 2023) woonden bijna 700 christenen het Loofhuttenfeest bij, gesponsord door de Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem, en hielden een solidariteitsbezoek bijeenkomst met Israëlische gemeenschappen die langs de grens met Gaza onder voortdurende raketdreiging leven.


Ze werden toegesproken door burgemeester Ofir Libshtein van de regionale raad van Sha'ar HaNegev en voormalig parlementslid Shai Hermesh, terwijl IDF-brigadegeneraal (Res) Amir Avivi een veiligheidsbriefing verzorgde.


De christelijke bezoekers sloten zich vervolgens aan bij hoge vertegenwoordigers van Keren Kayemeth LeIsrael -Jewish National Fund (KKL-JNF) bij het wijden van een gerehabiliteerd deel van het populaire Be'eri- woud in de westelijke Negev, dat de afgelopen jaren is afgebrand door brandstichters die vuurvliegers en ballonnen lanceerden vanuit het nabijgelegen Gaza. De ICEJ werkt samen met KKL-JNF om het perceel van 126 hectare (512 dunam), dat vandaag de dag werd omgedoopt tot het ‘Christian Embassy Nature Park’, opnieuw te beplanten en te herstellen.


Foto IECJ


De christelijke bezoekers, afkomstig uit meer dan 50 landen, kwamen vandaag uit Jeruzalem voor een massaal solidariteitsbezoek aan de westelijke Negev om door de regio te toeren als blijk van steun aan de Israëlische gemeenschappen die herhaaldelijk werden afgevuurd vanuit het nabijgelegen Gaza. De solidariteitsbijeenkomst werd gehouden op de middelbare school van de regionale raad van Sha'ar HaNegev , grenzend aan het Sapir College, en had tot doel de Israëli's die langs de grens met Gaza wonen aan te moedigen en te leren van hun veerkracht. De grote delegaties van Feestpelgrims bezochten ook locaties waar de ICEJ meer dan 140 levensreddende schuilkelders heeft geplaatst en nu helpt enkele van de verschroeide groene gebieden in de westelijke Negev weer tot leven te brengen.


Dit werd gevolgd door de inwijdingsceremonie van het nieuwe Christian Embassy Nature Park, gelegen aan de westelijke rand van het Be'eri- woud, tussen het historische ANZAC-monument en het grenshek met Gaza. De ICEJ werkt samen met KKL-JNF om het verschroeide gebied te herstellen door inheemse eiken, eucalyptus en andere loofbomen te planten die minder brandbaar zijn, voldoende schaduw bieden en snel groeien, zelfs in het droge woestijnklimaat. Andere bloeiende struiken en planten zullen ook worden geïntroduceerd in het Christian Embassy Nature Park om het prachtige landschap te versterken en meer bezoekers te trekken. Daartoe behoort deze winter een speciale aanplant van tulpen, die zullen bloeien rond de tijd dat ook in het Zuiden de tapijten van rode anemonen verschijnen.


Het Be'eri -woud wordt al tientallen jaren onderhouden door KKL-JNF en is een populaire plek voor Israëlische gezinnen om te bezoeken, vooral tijdens het winterse regenseizoen, wanneer de velden bedekt zijn met wilde rode anemoonbloemen. Grote delen van het Be'eri- woud zijn de afgelopen jaren echter opzettelijk in brand gestoken door vliegers en ballonnen die werden losgelaten door brandstichters van Hamas in het nabijgelegen Gaza. KKL-JNF had de afgelopen decennia duizenden dunams bomen geplant langs de grens met Gaza, maar zag dat 70% van deze beboste gebieden sinds 2018 verschroeide door de uitbarsting van Palestijnse brandstichtingen.


Maar nu werkt de ICEJ samen met KKL-JNF om een ​​zwaar beschadigd deel van het Be'eri- woud dicht bij het grenshek te herbeplanten en te herstellen in een gebied dat nu het Christian Embassy Nature Park wordt genoemd.


“Het afgelopen jaar heeft de Christelijke Ambassade ons partnerschap met Keren Kayemeth LeIsrael vernieuwd om de groene toekomst van Israël te helpen verzekeren”, aldus ICEJ-voorzitter Dr. Jürgen Bühler. “We zijn bijzonder blij om betrokken te zijn bij dit speciale project om een ​​belangrijk deel van het populaire Be'eri- woud te herstellen. Het zal niet alleen deze prachtige hoek van het natuurlijke landschap van Israël weer tot leven brengen, de nieuwe groei zal ook de Israëliërs zichtbaar helpen beschermen tegen de schade die uit Gaza komt, terwijl het een blijvend getuigenis aan het Israëlische volk achterlaat dat christenen om hun land en hun toekomstig welzijn geven. wezen."


Foto IECJ


Ronnie Vinnikov , hoofd van de afdeling Hulpbronnenontwikkeling en Externe Betrekkingen van KKL-JNF, voegde hieraan toe: “Het vruchtbare partnerschap van KKL-JNF met de christelijke ambassade in Jeruzalem helpt ons Israël weer groen te maken. Samen hebben we uitgebreide restauraties uitgevoerd in het Be'eri -woud na opzettelijke brandstichtingen die fatale schade aan het milieu hebben veroorzaakt. We helen het milieu en tijdens het proces hebben we ook veiligheidsmaatregelen getroffen voor de bewoners van het gebied. Ik dank de vele donoren van de Christelijke Ambassade – vrienden van Israël over de hele wereld – voor hun hulp en wens om een ​​belangrijk onderdeel te zijn van de transformatie van Israël naar een bloeiende en altijd groene plek.”
70 weergaven0 opmerkingen
bottom of page