top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IPT's "Field of Dreams" brengt licht in honderden gezinnen in Rwanda


Foto: Field of Dreams - DRONE SKY LINE LTD


Honderden gezinnen in Rwanda zullen gratis worden aangesloten op elektriciteit als onderdeel van team Israel - Premier Tech's Racing for Change-initiatief in het land. De kinderen die deelnemen aan het fietsprogramma op het nieuwe Field of Dreams van het team in Bugasera, Rwanda, kunnen voor het eerst in hun leven hun huiswerk maken in het donker.

Het geschenk van licht aan de gezinnen die in dorpen in het hele district Bugasera wonen, waar IPT onlangs een ultramodern fietscentrum heeft geopend, werd werkelijkheid na een unieke samenwerking tussen het team en Ignite Power, een Israëlisch- gevestigd zonne-energiebedrijf.

Als onderdeel van het partnerschap stemde Ignite ermee in om zonnepanelen te installeren in de huizen van de jongeren die deelnemen aan de activiteiten van het fietscentrum. Voor veel van deze kinderen is het de eerste keer dat hun gezin toegang heeft tot basiselektriciteit in huis.

Foto: Field of Dreams - DRONE SKY LINE LTD


"We zijn verheugd om samen te werken met Israel - Premier Tech en zijn Field of Dreams-project in Rwanda", zegt Gil Karie, directeur innovatie en strategische initiatieven bij Ignite Power. “Deze samenwerking weerspiegelt de inzet van Ignite om de mensen die dit het meest nodig hebben, toegang te geven tot betrouwbare, schone energie om hun leven te transformeren. Door deze systemen in te zetten, verbeteren we het onderwijs en de economische ontwikkeling, verminderen we brand- en gezondheidsrisico's en creëren we een duurzamere toekomst voor iedereen.”

De afgelopen dagen zijn via dit project al meer dan 20 woningen op stroom aangesloten en de komende weken zullen nog veel meer gezinnen worden aangesloten. Ignite Power heeft zich gecommitteerd om minimaal 200 woningen per jaar aan te sluiten.

Slechts een paar dagen geleden heeft Ignite Power een zonnepaneel aangesloten op het lemen huis van de Nyiraromba-familie nadat een van de kinderen begon te rijden op de nieuwe pompbaan die was aangelegd in het Field of Dreams-centrum. Voor zijn grootmoeder, Venantien, die 78 jaar geleden in het ouderlijk huis werd geboren, was dit haar eerste ervaring met leven met elektriciteit. "Het is misschien te laat voor mij, maar ik ben blij voor mijn kleinkinderen", zei ze.

Het fietscentrum Field of Dreams is gebouwd door IPT met de steun van meer dan duizend wielerfans wereldwijd. Het centrum zal duizenden kinderen in staat stellen om te leren paardrijden in een unieke en veilige omgeving. Dit zal het wielrennen in Rwanda, waar in 2025 de eerste UCI Wereldkampioenschappen wielrennen in Afrika plaatsvinden, aanzienlijk stimuleren. Het plan is om wekelijkse races op het Field of Dreams-circuit te introduceren tussen renners uit heel Rwanda.

Israël - Premier Tech-eigenaar Sylvan Adams bedankte Ignite Power voor het bundelen van krachten en zei dat "het brengen van licht en energie in huizen een enorm geschenk is."

Adams vervolgde: “Dit veld van dromen dat we hebben gebouwd, vormt de basis voor deugdzame takken die de broodnodige hulp bieden aan onze geadopteerde Bugesera-gemeenschap. Het beste voorbeeld is onze samenwerking met Ignite, waarmee we voor het eerst elektriciteit op zonne-energie naar onze gemeenschap brengen. Deze installaties leveren elektriciteit voor licht, koken en zelfs de mogelijkheid om mobiele telefoons op te laden, waardoor mensen worden behoed voor de onbetaalbare service van oplaadleveranciers. De bewoners zijn enorm dankbaar en ik ben echt blij om te zien welk verschil we maken met onze activiteiten en partners.”

De Rwandese president Paul Kagame sprak tijdens een ontmoeting met Adams zijn volledige steun uit voor het project. President Kagame prees het team en zijn leiderschap voor zijn investeringen in de Rwandese fietsinfrastructuur, vooral omdat het het eigen initiatief van het team was en zonder verzoek kwam. "Ik waardeer dit ten zeerste", zei de president.

De heer Adams bedankte de president voor zijn steun aan het project en sprak zijn toewijding uit om het nieuwe fietscentrum verder te ontwikkelen, inclusief de bouw van een academie.
43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page