top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israël heeft het veldhospitaal geopend in het door oorlog verscheurde Oekraïne


Het Israëlische humanitaire veldhospitaal gevestigd in het westen van Oekraïne. Foto met dank aan Sheba Medical Center.


Op dinsdag begon Israël met het opnemen van patiënten in zijn humanitaire veldhospitaal in het westen van Oekraïne, waar het mensen zal behandelen die zijn getroffen door de oorlog die in het land woedt.


Het 66-bedden tellende ziekenhuis, gelegen in de westelijke Oekraïense stad Mostyska en genaamd "Shining Star", zal 24/7 open zijn en bemand worden door meer dan 60 personeelsleden.


Het zal 150 patiënten tegelijk kunnen bedienen en omvat een triagegebied, een SEH-afdeling, heren-, vrouwen- en kinderafdelingen, arbeids- en bezorgfaciliteiten, beeldvormings- en telegezondheidstechnologieën, geestelijke gezondheidsdiensten, een laboratorium, een apotheek en een polikliniek.


Het ziekenhuis wordt beheerd door het Israëlische ministerie van Volksgezondheid, het Sheba Medical Center, de Clalit HMO en medische teams van andere ziekenhuizen. Het zal niet worden bemand door het medische korps van de IDF, zoals bij eerdere staatsmissies naar rampgebieden.


Het ziekenhuis werd gelanceerd met een inauguratieceremonie met opmerkingen van de burgemeester van Mostyska, het districtshoofd, de leider van de delegatie, de ziekenhuisdirecteur en de plaatsvervangend ambassadeur van Israël in Oekraïne, aldus ISRAEL21C.


Op maandag vloog de ziekenhuisdelegatie naar Polen en vandaaruit naar Oekraïne na een vertrekceremonie op Ben Gurion Airport die werd bijgewoond door de Israëlische premier Naftali Bennett en de minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid.


"Israël is het eerste land dat een veldhospitaal in Oekraïne opricht om slachtoffers van de oorlog te behandelen", merkte Lapid op Twitter op.
104 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page