top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israëlisch veldhospitaal onderweg naar Oekraïne


Foto: Sivan Shachor / Anaba /GPO


Het Israëlische veldhospitaal is onderweg naar Polen, waarvandaan het over de weg zal worden overgebracht naar de Oekraïense stad Mostyska vlakbij Lviv.


Weer een stap op weg naar de oprichting van een veldhospitaal in Oekraïne - de El Al vrachtvliegtuigen zijn vandaag vanaf Ben Gurion Airport vertrokken met zeventien ton apparatuur voor de bouw van het 'Kochav Meir veldhospitaal' aan boord.

Foto: Sivan Shachor / Anaba / GPO


Aan het begin van de komende week zal de medische delegatie onder leiding van Dr. Dudu Dagan, directeur van de afdeling overheidsziekenhuizen van het ministerie van Volksgezondheid, naar Oekraïne gaan, waaronder medisch personeel uit het hele Israëlische gezondheidssysteem.

Foto: Sivan Shachor / Anaba / GPO


Het ziekenhuis zal zorg verlenen aan de vele oorlogsvluchtelingen en zal een verloskamer, volwassen en pediatrische patiëntenafdelingen omvatten. De medische hulp zal laboratorium- en beeldvormingscapaciteiten (röntgenstraling) met zich meebrengen en zal gebruikmaken van technologieën op afstand met het Sheba Hospital in Israël.98 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page