top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID biedt hulp in door tyfoon getroffen Filipijnen


Na Super Typhoon Rai/Odette wordt in de Filippijnen water gedistribueerd. Foto met dank aan IsraAID via ISRAEL21C


IsraAID , een Israëlische niet-gouvernementele humanitaire hulporganisatie, heeft een noodhulpteam ingezet in de Filippijnen na Super Typhoon Rai, plaatselijk ook wel bekend als Odette. IsraAID is daarmee één van de eerste buitenlandse hulporganisaties die in de getroffen gebieden hulp biedt.


Het team levert kits voor veilig water en hygiëne aan gemeenschappen die getroffen zijn door Odette in de provincies Zuid-Leyte en Cebu.


De supertyfoon verliet het land op 18 december, na negen aanlandingen in twee dagen en naar schatting 2,4 miljoen Filippino's die hulp nodig hadden als gevolg van ernstige overstromingen, aardverschuivingen en grootschalige vernietigin


IsraAID voorziet in dringende behoeften in door tyfoon getroffen Filipijnen

Het noodhulpteam levert kits voor veilig water en hygiëne aan gemeenschappen die getroffen zijn door Odette in de provincies Zuid-Leyte en Cebu.

Door Abigail Klein Leichman 27 DECEMBER 2021, 10:30 UUR

Na Super Typhoon Rai/Odette wordt in de Filippijnen water gedistribueerd. Foto met dank aan IsraAID

DEELTWEETENDEELCOMMENTAARE-MAIL

IsraAID , een Israëlische niet-gouvernementele humanitaire hulporganisatie, heeft een noodhulpteam ingezet in de Filippijnen na Super Typhoon Rai, plaatselijk bekend als Odette.


Het team levert kits voor veilig water en hygiëne aan gemeenschappen die getroffen zijn door Odette in de provincies Zuid-Leyte en Cebu.


De supertyfoon verliet het land op 18 december, na negen aanlandingen in twee dagen en naar schatting 2,4 miljoen Filippino's die hulp nodig hadden als gevolg van ernstige overstromingen, aardverschuivingen en grootschalige vernietiging.


Nu veel getroffen gebieden nog steeds zonder stroom en telecommunicatie zitten, is de volledige omvang van de schade nog niet bekend. Maar liefst 375 mensen zijn naar verluidt omgekomen, honderden gewonden en reddingsoperaties zijn aan de gang. Meer dan 630.000 mensen zijn uit hun huizen verdreven.


Yotam Polizer, CEO van IsraAID, zei tegen ISRAEL21C dat het team ook psychologische eerste hulp verleent en de impact van de tyfoon beoordeelt om te bepalen welke extra ondersteuning nodig is.


IsraAID lanceerde zijn missie voor het eerst in de Filippijnen in de nasleep van tyfoon Yolanda in 2013, en sloot de programmering af in 2019. Die missie was gevestigd in Leyte. Nu was de organisatie in staat voormalige medewerkers en partners van eerdere projecten te mobiliseren om te werken met teamleden die uit Israël kwamen.


"IsraAID heeft een lange geschiedenis in de Filippijnen, met diepe connecties met veel lokale partners, vrienden, teamleden en gemeenschappen", zei Polizer.


“Toen de omvang van de schade door de tyfoon duidelijk werd, voelden we ons genoodzaakt om actie te ondernemen en dringende hulp in te roepen. We zijn er trots op een beroep te kunnen doen op ervaren humanitaire professionals in het land om onmiddellijke hulp te bieden waar dat het meest nodig is. Deze noodhulp is een uiting van onze langdurige inzet voor het welzijn van de getroffen gemeenschappen in de Filippijnen.”


U kunt IsraAID steunen via deze link.

23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page