top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID CEO Yotam Polizer wint de Charles Bronfman Prijs


IsraAID CEO Yotam Polizer aan boord van het vliegtuig tijdens de evacuatie van Afghaanse vluchtelingen in 2021. Foto met dank aan IsraAID via ISRAEL21C


Yotam Polizer , CEO van de Israëlische humanitaire hulporganisatie IsraAID , heeft de Charles Bronfman-prijs 2023 gewonnen. De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt aan een humanitair onder de 50 jaar wiens werk, gebaseerd op Joodse waarden, de wereld aanzienlijk heeft beïnvloed.


Hij beloofde de prijs van $ 100.000 op te dragen aan het hele IsraAID-team en de gemeenschappen die de organisatie ondersteunt.


De 39-jarige Polizer kwam in 2011 voor het eerst als vrijwilliger bij IsraAID en leidde de hulpmissie van de organisatie naar Japan na de aardbeving en tsunami in 2011, waarbij 20.000 mensen om het leven kwamen.


Polizer werd al snel de tweede fulltime medewerker van de organisatie en leidde noodmissies naar de Filippijnen na de tyfoon Haiyan, Sierra Leone tijdens de ebolacrisis in 2014, Nepal na de aardbeving in 2015, en Griekenland en Duitsland tijdens de mediterrane vluchtelingencrisis in 2015.


Hij werd co-CEO in 2017 en global CEO in 2019. In 2021 leidde hij de complexe evacuatie van 205 kwetsbare vluchtelingen uit Afghanistan na de overname van het land door de Taliban.


"Ik ben nederig en blij om deel uit te maken van de ongelooflijke familie van Charles Bronfman Prize winnaars," zei Polizer tegen ISRAEL21C. "Het is echt een eer, niet alleen voor mij maar voor het hele IsraAID-team en de ongelooflijke gemeenschappen waarmee we werken."


Bovenal gaat het werk van IsraAID over gemeenschap. Onze teamleden hebben hun leven gewijd aan het ondersteunen van gemeenschappen in tijden van crisis, door samen te werken aan de wederopbouw en het bevorderen van veerkracht in het licht van toekomstige uitdagingen. We streven ernaar om onmiddellijke hulp te bieden zodra een ramp toeslaat. Vervolgens bouwen we relaties op met de lokale gemeenschap en bieden we ondersteuning tijdens de herstelfase – waar we ook nodig zijn, hoe lang het ook duurt.”


Sinds Polizer CEO werd, heeft de organisatie haar budget meer dan verdubbeld en haar wereldwijde team, expertise en impact vergroot. Sinds januari 2023 heeft IsraAID gereageerd op crises in meer dan 60 landen.


In 2020 lanceerde IsraAID een wereldwijde noodrespons op de Covid-19-pandemie . Sinds februari 2022 is IsraAID betrokken bij de grootste humanitaire hulpoperatie van de organisatie tot nu toe in de nasleep van de oorlog in Oekraïne .


IsraAID's Chief Humanitarian and Resilience Officer, Naama Gorodischer, zei: “Yotam vraagt ​​onze collega's nooit iets te doen wat hij zelf niet wil doen. Onder zijn leiding hebben we de moed gehad om voorop te lopen op het gebied van hulp, in de meest uitdagende omstandigheden, en noodsituaties aan te pakken die vaak worden verwaarloosd. Hij geeft het goede voorbeeld, en die nederigheid en toewijding aan oprechte relaties bevorderen een organisatiecultuur waarin gemeenschappen op de eerste plaats komen.”40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page