top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID helpt door overstromingen getroffen plaatsen in Duitsland


IsraAid helpt met een responsteam de door overstromingen getroffen Duitse gemeenschappen. Foto met dank aan IsraAID/Magnus Terhorst via ISRAEL21C.


Na de verwoestende overstromingen die onlangs gemeenschappen in West-Duitsland hebben getroffen, heeft de Israëlische humanitaire hulporganisatie IsraAID een responsteam gestuurd om te helpen met de distributie van hulpgoederen, opruimacties en psychologische eerste hulp.


De overstromingen, die Duitsland eerder in juli troffen, hebben in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts zeker 160 doden geëist. Tientallen mensen worden nog steeds vermist en er is grote schade aangericht aan eigendommen en infrastructuur. Ook in buurland België kwamen veel meer mensen om bij de overstromingen, zo meldt ISRAEL21C.


De IsraAID-delegatie omvat zowel internationale medewerkers als leden van het vluchtelingenteam en vrijwilligers van IsraAID Duitsland, dat in 2015 is gestart om vluchtelingen te helpen.De delegatie helpt bij het uitdelen van hulpgoederen, opruimacties en psychologische eerste hulp. Foto met dank aan IsraAID/Magnus Terhorst via ISRAEL21C


"Het noodhulpteam van Israël bestaat uit vrijwilligers en medewerkers van ons langdurige werk ter ondersteuning van de integratie van vluchtelingen in het hele land", zegt Ethan Schwartz, media- en communicatiemanager van IsraAID.


“Onder de vrijwilligers zijn deelnemers aan het Navigators-programma van IsraAID Duitsland, dat jonge vluchtelingen traint in teambuilding, leiderschapsvaardigheden en dienstverlening aan de gemeenschap,” voegt hij eraan toe.


Nu hebben deze vluchtelingenleiders de kans om hands-on steun te bieden aan door overstromingen getroffen Duitse gemeenschappen in hun tijd van grootste nood, merkt Schwartz op.


De overstromingen die Duitsland eerder in juli troffen, hebben er zeker 160 achtergelaten en grote schade aangericht aan eigendommen en infrastructuur. Foto met dank aan IsraAID/Magnus Terhorst via ISRAEL21C.


De organisatie werkt samen met ZWST, de centrale welzijnsorganisatie van de Joodse gemeenschap in Duitsland, voor de noodhulp, die ook wordt ondersteund door het American Jewish Committee en het bedrijf voor medische hulpmiddelen BD.


Eerder dit jaar reageerde IsraAID op overstromingen na cycloon Eloise in Mozambique, en vorig jaar lanceerde het een noodhulp in Guatemala na tropische storm Eta die meer dan 150 mensen doodde en nog eens 200.000 trof in het Midden-Amerikaanse land.

28 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page