top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID stuurt medische voorraden naar het door een aardbeving getroffen Afghanistan


Screenshot YouTube


De niet-gouvernementele Israëlische hulporganisatie IsraAID lanceert een humanitaire reactie op de aardbeving die het oosten van Afghanistan op 22 juni trof, waarbij meer dan 1.000 mensen omkwamen, minstens 2.000 gewond raakten en duizenden huizen beschadigd raakten.


IsraAID zal samenwerken met lokale partners om de behoeften van de getroffen bevolking te beoordelen en essentiële medische en hulpgoederen te distribueren, zoals verband, steriele spuiten, gaas, hechtkits, tourniquets, pijnstillers en antibiotica.


"Bij IsraAID zetten we ons in om te reageren op humanitaire crises wereldwijd, waar ze zich ook voordoen, en om duurzame relaties op te bouwen met getroffen gemeenschappen", zegt Yotam Polizer, CEO van IsraAID tegen ISRAEL21C.


“Door de evacuatie van kwetsbare Afghaanse staatsburgers vorig jaar en ons voortdurende werk in Albanië met Afghaanse vluchtelingen, hebben we geweldige Afghaanse mensen en gemeenschappen leren kennen. In het licht van deze verwoestende aardbeving bevestigen we opnieuw onze langetermijnengagement om hen te helpen hun leven weer op te bouwen. We zijn geïnspireerd door hun veerkracht en kracht en zijn er trots op om naast hen te staan ​​en met hen samen te werken in een nieuwe moeilijke tijd.”


De aardbeving met een kracht van 6,1 had een zware impact op de provincies Paktika en Khost en werd gevoeld in aangrenzende gebieden, waaronder Kabul en Islamabad, Pakistan en tot aan India. Het aantal slachtoffers zal naar verwachting stijgen naarmate de zoek- en reddingsoperaties doorgaan.


In september en oktober 2021 coördineerde IsraAID de evacuatie van 167 Afghanen naar Albanië en de Verenigde Arabische Emiraten, na een gezamenlijke inspanning van regeringen, hulporganisaties, activisten en donoren. IsraAID richtte vervolgens een missie in Albanië op om voortdurende hulp te bieden aan de meer dan 1.000 Afghaanse vluchtelingen in het land.


De overgrote meerderheid van de 167 Afghaanse vluchtelingen die IsraAID hielp evacueren, vestigde zich in derde landen, waaronder Canada, Frankrijk en Zwitserland.


62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page