top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

IsraAID stuurt noodhulp naar het door een vulkaan uitbarsting getroffen St. Vincent


Kind krijgt een hulppakket van IsraAid vrijwilliger. Foto IsraAid


De Israëlische humanitaire hulporganisatie IsraAID heeft een noodhulpteam naar het Caribische eiland Saint Vincent gestuurd na de uitbarsting van de vulkaan La Soufrière die nabijgelegen gebieden met as bedekte en ongeveer 20.000 mensen op de vlucht deed slaan.


De vulkaan bevindt zich op het grootste eiland Saint Vincent en de Grenadines en de uitbarsting begin april leidde tot een massale evacuatie waarbij mensen hun toevlucht zochten in openbare en zelfgemaakte schuilplaatsen, waar ze te maken hebben met dringende behoeften, zoals watervoorziening, beschermingsondersteuning en begeleiding voor de volksgezondheid in het licht van Covid-19, aldus meldt ISRAEL21C.


Het noodhulpteam van IsraAID arriveerde eind april op het eiland en richt zich sindsdien op mensen die hun toevlucht zoeken in particuliere informele opvangcentra, waar ze niet dezelfde diensten krijgen als die in openbare, overheidsinstanties.


"Op dit moment proberen we alleen de privé-onderkomens te beoordelen en hoe we de kinderen kunnen ondersteunen en helpen", legt Tamar Kosky Lazarus uit, die de IsraAID-missie naar het gebied leidt.


Foto IsraAID


Haar team heeft 'veerkrachtkits' voor kinderen uitgedeeld, met activiteiten die zijn ontworpen door deskundigen op het gebied van kinderbescherming om stress te verminderen en entertainment te bieden aan kinderen en wat rust te bieden aan hun ouders, die nog niet weten wanneer hun families naar huis kunnen terugkeren. .


"Het grote probleem dat we momenteel zien, is dat mensen niet weten wanneer ze naar huis kunnen", zegt ze. "Mensen weten niet hoe hun huis is aangetast."


Kosky Lazarus merkt op dat de missie nauw samenwerkt met gemeenschapsgroepen, regeringsfunctionarissen en basisorganisaties en van plan is de komende maanden op het eiland te blijven. Meer experts zullen zich erbij aansluiten om te werken aan de problemen die aan het ontrafelen zijn.


"We blijven de behoeften op het gebied van water beoordelen, en ook de mogelijkheid van de behoeften van gezondheidswerkers, omdat ze zelf ontheemd zijn", zegt ze.


In april was IsraAID een van de twee Israëlische NGO's die hulp naar India stuurden, toen het werd geconfronteerd met een catastrofale golf van Covid .


29 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page