top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries DS-SAR-satelliet gelanceerd en in baan om de ruimte


Screenshot video


De DS-SAR-radarsatelliet, ontwikkeld en geproduceerd door IAI, is vanochtend om 04:00 uur met succes de ruimte in gelanceerd met een PSLV-C56-raket (Polar Satellite Launch Vehicle), vanaf de lanceerplaats SDSC SHAR Sriharikota, India.


In overeenstemming met het oorspronkelijke lanceringsprogramma kwam de satelliet in een baan rond de aarde, begon gegevens te verzenden en onderging een reeks voorbereidende prestatietests, uitgevoerd door de ingenieurs van IAI, die de correcte werking en het prestatieniveau van de systemen valideerden.


Terwijl de satelliet zich in een baan om de aarde bevindt, begint hij aan een vooraf geplande reeks tests en na voltooiing zal hij formeel worden overgedragen aan zijn Singaporese klanten DSTA en ST Electronics.


De DS-SAR-satelliet is ontwikkeld op basis van de ervaring die IAI heeft opgedaan bij de ontwikkeling van een reeks geavanceerde observatiesatellieten: OptSat en TecSAR, die sinds 1988 in nieuwe generaties de ruimte in worden gelanceerd. bereik van gegevens, zowel in termen van dekking als resolutie, dag en nacht, en onder alle weersomstandigheden.

Israel Aerospace Industries, Israëls grootste defensietechnologiebedrijf, is een nationaal kenniscentrum en wereldleider in het ontwikkelen en produceren van geavanceerde systemen voor gebruik in ruimte-, luchtvaart-, zee-, land- en cybertoepassingen, voor zowel de militaire als de civiele markt.Het bedrijf is wereldleider op het gebied van raketten, radars, satellieten, onbemande platforms, burgerluchtvaart en cyber. IAI's Systems Missiles and Space Group is belast met de ontwikkeling en bouw van luchtverdedigingssystemen, waaronder Arrow-2 en Arrow-3, Barak 8, rondhangende munitie en talrijke raketsystemen, geavanceerde satellietsystemen zoals observatiesatellieten, nanosatellieten, draagraketten, communicatiesatellieten, de nationale 'Dror'-communicatiesatelliet en meer. De groep ontwikkelde ook de Beresheet Lunar-lander, wiens baanbrekende missie hem naar de maan bracht.


89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page