top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries en 2Excel Aviation combineren expertise voor het Britse luchtruim

Foto DSEI-ondertekeningsceremonie. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) en 2Excel Aviation hebben een overeenkomst getekend om vooruitgang te boeken bij de ontwikkeling van het toekomstige gebruik van onbemande luchtsystemen (UAS) in het Britse luchtruim.


De eerste inspanningen zullen zich richten op het uitbreiden en verbeteren van de wettelijke goedkeuringen van 2Excel in de onbemande sfeer met behulp van de maritieme versie van IAI's Heron, 's werelds meest productieve UAS. Succesvolle persoonlijke en virtuele demonstraties van de Heron aan zowel de Britse regering als civiele waarnemers, vliegend vanaf West Wales Airport in Aberporth, Wales, bewezen dat IAI en 2Excel een zeer capabel Medium Altitude Long Endurance (MALE) platform konden exploiteren in de VK binnen de beperkingen van het regelgevingsklimaat. De feedback van de Britse Civil Aviation Authority (CAA) was zeer positief en maakte de weg vrij voor toekomstige onbemande operaties.


Foto maritieme versie van IAI's Heron. Foto IAI

De president en CEO van IAI, Boaz Levy, zei: “IAI's robuuste Heron UAS is momenteel in gebruik bij talloze klanten over de hele wereld in verschillende operationele scenario's en onder uiteenlopende omstandigheden. De versterking en versterking van de relatie van IAI met 2Excel Aviation zal beide bedrijven in staat stellen de potentiële synergie tussen hun respectievelijke bemande en onbemande capaciteiten te maximaliseren, gekoppeld aan een onovertroffen klantenservice, om superieure en brede oplossingen te bieden voor de Britse maritieme inlichtingen-, surveillance- en veiligheidsdiensten. verkenningsvereisten (ISR) en uitdagingen. Ik ben ervan overtuigd dat de erfenis van IAI als wereldleider op het gebied van het ontwerpen, produceren en exploiteren van onbemande luchtsystemen, gecombineerd met de expertise van 2Excel op het gebied van bemande ISR-diensten, de tijdige naleving van alle wettelijke vereisten van de CAA en de start van Heron-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zal vergemakkelijken.


Foto IAI & 2EXCL Gedeelde demonstratie via IAI


Andy Offer, medeoprichter en directeur van 2Excel Aviation, zei: “2Excel en IAI hebben potentiële klanten al laten zien dat we Maritime Heron in november 2021 voor een verscheidenheid aan taken in het beperkte Britse luchtruim konden inzetten. Deze overeenkomst zal ons gezamenlijk deze mogelijkheden en goedkeuringen ontwikkelen, met behulp van een echt vliegtuig dat in de echte wereld vliegt. Het snelle tempo van de technologische vooruitgang creëert nieuwe manieren om bruikbare informatie, inzichten en bewustzijn te genereren, wat potentieel ongelooflijk waardevol is voor een reeks klanten.”

34 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page