top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de eerste F16-vleugel en verticale vin geleverd aan Lockheed


F-16. Foto Lockheed Martin via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de eerste F-16-vleugel en verticale vin geleverd aan Lockheed Martin, na de heropening van de F-16-vleugelassemblagelijn bij IAI.


Als gevolg van de toegenomen wereldwijde vraag naar de F-16 Block 70/72, heropende IAI de assemblagelijnen die in de jaren tachtig waren opgezet om de productie van de F-16-vliegtuigstructuren die bij IAI waren geassembleerd, voort te zetten. De vleugels en verticale vinnen van de F-16 zullen worden verscheept naar de productie- en eindassemblagelijn van de F-16 in Greenville, South Carolina, VS.


Voorafgaand aan de heropening van de F-16-assemblagelijnen, heeft IAI geïnvesteerd in het moderniseren van de infrastructuur, het verbeteren van de werkomgeving en het introduceren van nieuwe tools om volledig conforme F-16-vliegtuigstructuren te produceren. IAI herstelde ook met succes de toeleveringsketen van hardware leveranciers om de assemblagelijnen te ondersteunen, controleerde en geverifieerde tooling, voerde noodzakelijke eerste artikelinspecties uit en voerde trainingsprogramma's uit voor het F-16-team.

Foto Lockheed Martin via IAI


Boaz Levy, IAI President & CEO, zei: “De eerste levering van de F-16 vleugel en verticale vinnen vertegenwoordigt een voortzetting van IAI's decennialange samenwerking met Lockheed Martin om aero structuren te produceren voor klanten over de hele wereld. Gebouwd op de onlangs gerenoveerde en technologisch geavanceerde assemblagelijn, vertegenwoordigen de F-16-vleugel en verticale vinnen meer dan 40 jaar samenwerking tussen IAI en Lockheed Martin. De gereactiveerde F-16-assemblagelijnen voegen zich bij IAI's 'aerostructures center of excellence' voor jachtvliegtuigen. Met tientallen jaren ervaring, klanttevredenheid en voortdurende technologische vooruitgang, zijn deze eerste leveringen een bewijs van de leidende rol van IAI in de luchtvaartindustrie.”


Joshua (Shiki) Shani, Chief Executive, Lockheed Martin Israel , zei: “De F-16 is een strategische en waardevolle keuze voor veel klanten over de hele wereld die op zoek zijn naar geavanceerde, 4e generatie gevechtsvliegtuigen, regionale en wereldwijde partnerschappen en betaalbare levenscycluskosten. . Vijf landen hebben om deze en meer redenen voor de F-16 Block 70/72 gekozen. We zijn trots op de lokale Israëlische productie van vleugels voor de F-16 in de IAI-faciliteiten, die al vleugels voor de F-35 produceert, en we kijken uit naar de uitbreiding van onze partnerschappen en samenwerkingen met de Israëlische industrieën.”94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page