top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries kiest RTI Connext als de connectiviteitssoftware voor OPAL Application


OPAL Simulator. Foto IAI


Real-Time Innovations (RTI), het grootste software framework bedrijf voor autonome systemen, heeft vandaag aangekondigd dat Israel Aerospace Industries (IAI), een wereldwijd toonaangevend luchtvaart- en defensiebedrijf, heeft gekozen voor RTI Connext DDS voor realtime connectiviteit als onderdeel van zijn Operationeel Avionics Layer (OPAL) Application Framework.


IAI's OPALdient als infrastructuur voor netwerkconnectiviteit, gegevensuitwisseling en operatieve acties voor lucht-, land- en zeestrijdkrachten. Door Connext te gebruiken om datacommunicatie te beheren, kan IAI klanten in de defensie-industrie helpen bij het implementeren van nieuwe applicaties in een fractie van de tijd, terwijl het de operationele kosten verlaagt, de complexiteit van de ontwikkeling vermindert en een snellere time-to-market mogelijk maakt. Bovendien zal het op Connext DDS gebouwde OPAL toepassings framework bedrijven gemakkelijk in staat stellen om te voldoen aan de programmavereisten van Modular Open Systems Approach (MOSA).


OPAL-simulator. Foto IAI


Onder gevechtsomstandigheden benadrukken kritieke variabelen, zoals slecht zicht en onvoorspelbaar vijandelijk gedrag, waarom het van vitaal belang is dat teams van oorlogsvechters te allen tijde veilig en betrouwbaar moeten kunnen communiceren. Als elke bevriende strijdmacht echter op zijn eigen netwerkdomein of communicatiekanaal opereert, zijn interoperabiliteit en gezamenlijke operaties een uitdaging, zo niet onmogelijk. Zonder de juiste technologie kunnen belangrijke gegevens gemakkelijk vast blijven zitten in operationele silo's en niet direct toegankelijk zijn voor Command-and-Control (C2) systeembeheerders. Het overwinnen van deze barrière en het introduceren van real-time interoperabiliteitsmogelijkheden is van cruciaal belang voor het behalen van optimale resultaten van elke innovatieve nieuwe operationele applicatie die wordt toegevoegd aan een gevechtsplatform. traditioneel,


Het verkorten van deze implementatiecycli was de primaire missie van IAI om het OPAL-applicatie framework te ontwikkelen. Door RTI Connext DDS te implementeren, kon IAI het proces van het toevoegen van applicaties aan platforms in de lucht terugbrengen van ongeveer 60 maanden tot slechts vijf maanden. RTI maakte een kant-en-klare benadering mogelijk waardoor defensieklanten nu sneller dan ooit tevoren nieuwe toepassingen kunnen introduceren, wat op zijn beurt leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen en een snellere time-to-market. Connext DDS levert ook de software-architectuur die nodig is om realtime situationeel bewustzijn en uniforme communicatie te bereiken om een ​​uitgebreid operationeel beeld van het slagveld te krijgen.


OPAL-simulator. Foto IAI


Een ander belangrijk hoogtepunt van het baseren van OPAL op de DDS-standaard is dat dit OPAL in lijn brengt met de Future Airborne Capability Environment (FACE™) Technical Standard, Edition 3.1, die een open avionica-omgeving definieert voor alle typen militaire luchtplatforms.


Bovendien stelt de inzet van een Integrated Modular Avionics (IMA)-architectuur OPAL in staat om efficiënt nieuwe toepassingen te introduceren, terwijl de impact van veranderingen wordt verminderd en de FACE-benadering wordt bevorderd. Met deze op standaarden gebaseerde architectuur kan OPAL blijven evolueren en een nog bredere compatibiliteit en capaciteit leveren aan wereldwijde luchtvaartelektronicaplatforms.


“We hebben OPAL gecreëerd om een ​​oplossing te bieden voor verschillende platforms om met elkaar te communiceren. RTI Connext is een essentieel onderdeel binnen OPAL om onze klanten naadloze platformonafhankelijke interoperabiliteit te bieden, terwijl de time-to-market drastisch wordt verkort”, zegt Tal Zaharoni, Deputy General Manager, Conversions and Upgrades Division, IAI. "We zijn trots om samen te werken met RTI en kijken ernaar uit om onze inspanningen te combineren om het best mogelijke systeem te bieden."


"Het vermogen om te communiceren tussen gezamenlijke operatietroepen is een van de meest kritieke en gecompliceerde aspecten van de oorlogsomgeving wanneer elke entiteit zijn eigen unieke en gepatenteerde systeem heeft ontwikkeld", zegt Chip Downing, Senior Director, Aerospace and Defense bij RTI. “We zijn er trots op samen te werken met een toonaangevend lucht- en ruimtevaart- en defensiebedrijf als IAI, dat barrières doorbreekt in gevechtsmanagement. We kijken ernaar uit om onze samenwerking voort te zetten terwijl we de kracht van het OPAL-framework combineren met de wereldwijd bewezen software in Connext DDS om aanzienlijke vooruitgang te boeken voor onze klanten.”


Lees meer over het werk van RTI met IAI in de gezamenlijke aanvraagnota .

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page