top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries lanceert een nieuw systeem voor zoek- en reddingsacties tijdens rampen


Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) zal samen met RT Aerostat Systems de Skystar ResQCell lanceren, een op mobiele geolocatie gemonteerde aerostaat, op de defensietentoonstelling in Japan. Skystar ResQCell is een mini-aerostat Search & Rescue cellulair geolocatiesysteem dat de snelle locatie van vermiste en vastzittende mensen na een ramp mogelijk maakt.


IAI ELTA's ResQCell is een uniek mobiel geolocatiesysteem dat door zoek- en reddingsteams wordt gebruikt om snel en efficiënt overlevenden van natuurrampen en terroristische incidenten en in gevechtszones te lokaliseren. De oplossing werkt zowel op zwaar beschadigde stedelijke locaties als in open gebieden die zijn getroffen door orkanen en overstromingen.


Het nieuwe Skystar ResQCell-systeem integreert de Skystar 110-aerostaat van RT en het ResQCell-systeem met een actieve IMSI-catcher, drie lage SWaP (Size, Weight, and Power) passieve sensoren gedragen door drie mini-tactische Skystar 110 aerostat-systemen en een grondbesturingstoepassing.


Elke arena kan worden bewaakt door het systeem, dat zelfs kan worden gedragen door een team van twee in rugzakken, of door elk voertuig, inclusief pick-ups of ATV's. Het systeem kan binnen tien minuten na aankomst in de arena gereed zijn voor gebruik. De oplossing omvat een multi-band, multi-technologie IMSI Catcher om inactieve mobiele telefoons te triggeren, en een geavanceerd richtingzoekend/geo-locatiesysteem om mobiele signalen te detecteren en te lokaliseren. De informatie wordt verwerkt en verzonden naar een grondeenheid die een 3D-geolocatie van de mobiele telefoon berekent en weergeeft.


ResQCell is eenvoudig te bedienen en kan snel worden geactiveerd, zodat snel kan worden gereageerd in gevallen waarin tijd van cruciaal belang is om gewonden te helpen en levens te redden. Het zeer nauwkeurige, draagbare cellulaire geolocatiesysteem heeft een nauwkeurigheid van slechts enkele meters. Het systeem is onafhankelijk, vereist geen gebruik van lokale mobiele netwerken en ondersteunt alle soorten mobiele netwerken. Het systeem biedt een lang operationeel uithoudingsvermogen en is een effectief plannings- en besluitvormingsinstrument voor commandanten, waardoor ze langdurige, snel operationele en efficiënte C2-capaciteiten in het veld krijgen.SkystarTM 110 is een eenvoudig te bedienen mini-aerostaat die is ontworpen om bewakings- en verkenningsmissies van dichtbij uit te voeren, waardoor het zicht van veldcommandanten 'over de heuvel' wordt vergroot. De compacte aerostaat zweeft naar een hoogte van 450 meter met een gyro-gestabiliseerde EO payload/communicatie/cellulaire module.


Adi Dulberg, VP & General Manager, IAI/ELTA Intelligence, Comms & EW Division, zei: “Deze levensreddende oplossing kan tijdens een ramp de exacte locatie van een vermiste persoon volgen en lokaliseren. De uitgebreide oplossing brengt een revolutie teweeg in rampenbestrijding en levert een gedetailleerd beeld van vermiste of vastzittende mensen en reddingsteams, door hun mobiele telefoons nauwkeurig te lokaliseren. Omdat tijd een belangrijk onderdeel is wanneer zich een ramp voordoet, kan het systeem binnen enkele minuten worden ingezet en reddingsdiensten voorzien van een duurzame, zeer effectieve en gebruiksvriendelijke levensreddende oplossing.”


CEO van RT Aerostat Systems, Rami Shmueli, zei: “Samenwerken met IAI ELTA heeft ons geholpen om een nauwkeurig levensreddend systeem naar de noodhulpdiensten te brengen, vooral na de recente aardbevingen in Turkije. We zijn blij en trots om samen te werken met IAI ELTA, wat heeft geleid tot de ontwikkeling van dit belangrijke systeem. De integratie van onze systemen heeft een geavanceerde oplossing gecreëerd die situationeel bewustzijn, snelle reactie en toegang tot elk rampgebied mogelijk maakt. We geloven dat deze oplossing Search & Rescue-teams over de hele wereld enorm zal kunnen helpen.”

53 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page