top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aerospace Industries presenteert zijn BlueWhale large Autonomous Underwater Vehicle (AUV)


De Blue Whale. Foto IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) breidt zijn maritieme mogelijkheden uit en presenteert voor het eerst zijn BlueWhale Large Autonomous Underwater Vehicle.


Dit is met succes gelukt en heeft duizenden autonome bedrijfsuren hebben ondergaan, waaronder het verzamelen van inlichtingen voor zowel maritieme als kustdoelen, akoestische intelligentie en het identificeren van de aanwezigheid van zeemijnen.


De autonome onderzeeër kan een aanzienlijk deel van de operaties van een bemande onderzeeër, voor perioden van enkele weken, tegen minimale kosten en onderhoud, zonder de noodzaak van operators aan boord.


Net als bemande onderzeeërs voert BlueWhale geheime inlichtingenverzameling uit boven het zeeoppervlak, kan het onderzeeërs, onderwaterdoelen detecteren en akoestische intelligentie verzamelen, en ook zoeken en detecteren van zeemijnen op de zeebodem.


De 12 meter lange "BlueWhale" mini-onderzeeër is bedoeld voor geheime inlichtingenvergaringsoperaties, om onderzeeërs te detecteren en akoestische intelligentie te verzamelen en zou het begin kunnen zijn van een toekomst waarin de marine overschakelt op veel meer onbemande voertuigen, waarvoor minder matrozen nodig zijn.


Bovendien maakt het kleine formaat van het voertuig, wat mogelijk is omdat het geen ruimte nodig heeft voor menselijke operators, het veel moeilijker te detecteren door vijandelijke troepen dan veel opties in de huidige marine van Israël.


BlueWhale maakt gebruik van radar- en elektro-optische systemen, "gemonteerd op een telescopische mast, om zee- en kustdoelen te detecteren."90 weergaven0 opmerkingen
bottom of page