top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aircraft Industries en Soroka Medical Center richten innovatie centrum op


Voorbeeld van een IAI radar systeem. Foto IAI


Het Soroka Medical Center in de zuidelijk stad Beersheba en Israel Aerospace Industries hebben een overeenkomst getekend om een ​​innovatiecentrum op te richten voor de ontwikkeling van medische technologieën en het omzetten van ontwikkelingen op defensiegebied in die voor de medische sector.


Het doel van het gezamenlijke innovatiecentrum van IAI's dochteronderneming ELTA systems en het Soroka Medisch Centrum is om te dienen als broedplaats voor ideeën voor de ontwikkeling van medische apparatuur.


De ideeën zullen het resultaat zijn van een dialoog tussen artsen van het medisch centrum, die de medische en technische behoeften zullen specificeren, en IAI-ingenieurs die technologieën zullen onderzoeken die zullen dienen als technische oplossingen op basis van de technologische capaciteiten en technische mankracht in het bedrijf. Een gezamenlijke stuurgroep selecteert de initiatieven die in het gezamenlijke innovatiecentrum worden uitgevoerd.

Dr. Shlomi Codish (L), directeur-generaal van Soroka Medical Center, en Yoav Turgeman, vice-president van IAI en CEO van ELTA, bij de ceremonie voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Foto: IAI


Elta ontwikkelt geavanceerde elektronische intelligentiesystemen, waaronder radars, sensoren, communicatiesystemen, cyberbeveiliging en op AI gebaseerde software. Al deze kennis zal nu worden gericht op het medische veld.


Als onderdeel van de mobilisatie door IAI en het directoraat van defensieonderzoek en -ontwikkeling van het ministerie van Defensie na de uitbraak van COVID-19 in Israël, en samen met de oprichting van een productielijn voor beademingsapparatuur, ontwikkelde het bedrijf vele technologieën om de medische instellingen te helpen wat resulteerde in in vruchtbare samenwerking met Soroka Medical Center.


De samenwerking leidde bijvoorbeeld tot de ontwikkeling van het "cockpit"-systeem waarmee gegevens over beademde COVID-19-patiënten op één locatie kunnen worden verzameld en er tegelijkertijd een volledig beeld wordt gegeven van de situatie van de patiënten.


Het gebruik van IAI's kunstmatige-intelligentietechnologieën stelt het systeem in staat om vroegtijdig te waarschuwen voor de verslechtering van de situatie van de patiënten, en vergemakkelijkt zo de tijdige verstrekking van medicijnen aan die patiënten.30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page