top of page
  • Foto van schrijverJoop Soesan

Israel Aircraft Industries (IAI) gaat opnieuw vleugels voor F-16 produceren


F-16. Foto Lockheed Martin via IAI


Israel Aerospace Industries (IAI) heeft de productie van F-16-vleugels voor Lockheed Martin hervat, met behulp van de assemblagelijn die in de jaren tachtig werd opgericht. IAI heropende onlangs deze productielijn na de toegenomen wereldwijde vraag naar de F-16 Block 70/72. IAI zal F-16-vleugels produceren die daarna naar de eindassemblagelijn van de F-16 in Greenville, South Carolina , VS zullen worden verscheept .


Boaz Levy, IAI's President & CEO, zei: “De jarenlange samenwerking tussen IAI en Lockheed Martin toont een nieuwe belangrijke mijlpaal aan. Het hervatten van de productie van F-16-vleugels is een voortzetting van een decennialange samenwerking in de productie van aerostructuren voor klanten van Lockheed Martin. De assemblagelijn van de F-16 voegt zich opnieuw bij het assemblagecentrum van IAI voor de productie van vleugels voor jachtvliegtuigen. Het centrum produceert ook F-35-vleugels samen met T-38-vleugels voor het Amerikaanse defensie-instituut. IAI staat in de voorhoede van de civiele en militaire luchtvaartindustrie in de wereld en zal het eerste adres blijven voor veel internationale bedrijven."

F-16 vleugel. Foto via IAI

Joshua Shani, Chief Executive, Lockheed Martin Israel , zei:, “De heropening van de F-16-vleugelproductielijn in de IAI-faciliteiten is een extra belangrijke mijlpaal in de langdurige industriële samenwerking van Lockheed Martin met de Israëlische industrieën. Nu produceert IAI buitenste vleugeldozen voor de geavanceerde F-35 en vleugels voor de F-16-jagers, die beide wereldwijd steeds meer nieuwe klanten hebben. Tot dusver heeft Lockheed Martin belangrijke economische langetermijnrelaties met de staat Israël en zijn lokale industrieën geïnitieerd en onderhouden. Het bedrijf heeft miljarden dollars geïnvesteerd in de Israëlische defensie- en ruimtevaartindustrie vanwege de hoogwaardige, geavanceerde technologie die de Israëlische industrie biedt. We zijn continu op zoek naar uitbreiding van onze samenwerking in al onze programma's.”


119 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

4 Comments


Johannes Lovink
Johannes Lovink
Sep 02, 2021

DE ISLAM MOET VERDELGT WORDEN

Like

Johannes Lovink
Johannes Lovink
Sep 02, 2021

I LOVE ISRAEL

Like

Johannes Lovink
Johannes Lovink
Sep 02, 2021

Hartstikke Goed!

Like

Johannes Lovink
Johannes Lovink
Sep 02, 2021

Hoera! ISRAEL. GO ON.

Like
bottom of page